Video ja pildid: näljane karu tahtis mehe ära süüa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai mees sattus karu hammaste vahele
Tai mees sattus karu hammaste vahele Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Sotsiaalmeedias levib video, millel on näha Tais Phetchabuni provintsis aset leidnud juhtumit, mis oleks mehele võinud elu maksma minna.

Videol on näha, kuidas 36-aastane Naiphum Promratee annab  Wat Luang Phor Lamai templis elavale karule köie abil kausitäie riisi, kuid tagajalgadele tõusnud tige karu tõmbab mehe oma aedikusse, asudes teda ründama.

Tai mees sattus karu hammaste vahele
Tai mees sattus karu hammaste vahele Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Juhtumi tunnistajaks olnud üritasid karu mehest eemale ajada, kasutades selleks nii puitkeppe kui külma vett.

Karu ründas ja vigastas Pomrateed mitu minutit ning siis hakkas teda vedama oma puuri, et talle oletatavalt lõpp peale teha.

Karu tuuseldamas meest nagu nukku
Karu tuuseldamas meest nagu nukku Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Karu kätte langenud mehele rutatakse siis appi, osa grupist ajab karu mehe juurest eemale, ülejäänud viivad kannatanu karu juurest minema.

Wat Luang Phor Lamai templi abt pöördus üks päev enne karurünnakut avalikkuse poole, et nende juures elavatel loomadel napib süüa ja selle tõttu ootavad nad inimestelt toiduannetusi.

Pomratee oli üks neist, kes läks loomadele, kaasa arvatud karule süüa viima, kuid oleks võinud ise karu söögiks langeda.

Tais oleks mees võinud karu tõttu elu kaotada
Tais oleks mees võinud karu tõttu elu kaotada Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Templi esindajad kutsusid päästjad ja kiirabi, mis saabus kiiresti ja viis kannatada saanud mehe haiglasse. Arstide teatel Pomrateel eluohtlikke vigastusi ei ole.

Päästemeeskonna juhi Bpae Permpoonsapi teatel tuuseldas karu meest nagu nukku.

Tais tuuseldas karu meest
Tais tuuseldas karu meest Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Saime väljakutse, et mees sattus templi loomaaias karu kätte ja vajab päästmist. Ilmnes, et karu ohvriks sattunu läks koos viie sõbraga loomi vaatama ja toitma, kuid karu ründas teda, tekitades vigastusi. Tal oli õnne, et karu teda raskelt ei vigastanud ja ta jäi ellu,» sõnas päästemeeskonna juht.

Wat Luang Phor Lamai templi munkadel on lisaks karule veel teisi loomi, kaasa arvatud metssigu, mida peetakse karust isegi ohtlikumaks.

Loomade eetilise kohtlemise organisatsiooni (PETA) arvates ei tohiks karu vangistada, kuna näljasena võib ta väga ohtlik olla.

«Karud on võimsad röövloomad, kes looduses elades läbivad saagi otsingul pikki vahemaid. Targad inimesed ei ürita karudega kontakti võtta, vaid jätavad nad rahule. Tai tempel peaks karu piinamise lõpetama ja ta tagasi loodusesse viima,» teatasid PETA esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles