Tuhanded telefoniümbrised võivad tekitada nahaärritust ja põletust

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näited telefonikaantest, mis põletusi ja nahaärritust põhjustasid.
Näited telefonikaantest, mis põletusi ja nahaärritust põhjustasid. Illustratsioon: kuvatõmmis/MixBin.ee

Firma kutsus tagastama sadu tuhandeid iPhone'i telefoniümbriseid, milles sisalduv vedelik tekitas lekkimisel keemilisi põletusi. 

275 000 sädelevat vedelikku sisaldavat iPhone'i ümbrist kutsuti tagasi peale teateid, et vedeliku lekkimine ja kokkupuutumine nahaga tekitas ärritust ja põletusi, teatas CNN.

Telefoniümbrised, mida müüs firma MixBin Electronics, olid disainitud telefonidele iPhone6, 6s ja 7 ning neid müüsid leheküljed Amazon, Henri Bendel, Nordstrom Rack, Tory Burch, Victoria's Secret ja GetMixBin.com.

Firma kutsus tooted tagasi pärast 24 kaebust üle maailma, mis andsid teada nahaärritusest või keemilistest põletustest. 19 kaebust tulid Ameerika Ühendriikidest, teatas Ameerika Ühendriikide tarbekaupade ohutuse komisjon.

Kui telefonikaas mõraneb või puruneb, võib välja voolanud vedelik kokkupuutel nahaga seda kahjustada ning üks tarbija teatas püsivast armist, mille sädelev ollus tekitanud oli. Teine klient kaebas keemilise põletuse ja paistetuse üle jalal, näos, kaelal, rinnal, ülakehal ja kätel, ütles komisjon.

Kliendid peaksid kohe tagasi kutsutud telefoniümbriste kasutamise lõpetama ja võtma ühendust MixBini hüvitusega, anti teada komisjoni raportis. Samuti saab vaadata, kas sinu telefonikaas on mõjutatud firma kodulehelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles