President Tarja Halonen kõneleb arvamusfestivalil

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarja Halonen.
Tarja Halonen. Foto: Internet

President Tarja Halonen osaleb laupäeval 12. augustil Paide Arvamusfestivalil EUROOPA ALAL diskussioonis «Kuidas seista vastu populismile ja äärmuslusele?». 

Radikaalsete erakondade ja liikumiste esiletõus on mitmes Euroopa riigis muutnud oluliselt poliitilist debatti ja seadnud kahtluse alla demokraatliku ühiskonna põhiväärtused. Arutletakse, mis on populismi esiletõusu põhjused ja kuidas peaksid demokraatlikud ühiskonnad sellele reageerima. Mida on meil õppida Soome, Saksamaa, Prantsusmaa, Poola ja Ungari kogemustest?

Koos president Haloneniga vestlevad Amsterdami Goethe instituudi juht Mikko Fritze (Saksamaa), piiskop Philippe Jourdan (Prantsusmaa) ja tõlkija Hendrik Lindepuu (Eesti-Poola).

Vestlusring «Kuidas seista vastu populismile ja äärmuslusele?» algab Paide Vallimäel EUROOPA ALAL laupäeval, 12. augustil kell 18 ja kestab poolteist tundi.

Arutelu juhib Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets.

Arutelu korraldavad Euroopa Komisjoni esindus Eestis ja Vabaühenduste liit EMSL.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles