India saab omale ülikiired rongid (6)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E5-seeria shinkansen kiirrong
E5-seeria shinkansen kiirrong Foto: Scanpix Sweden

Indias tahetakse 2023. aastaks avada riigi esimene kiirrongi liin, mis oleks 508 kilomeetrit pikk ja kus rongid reisiks kiirustel kuni 350 kilomeetrit tunnis.

12 - 20. septembril toimuva visiidi raames panevad Jaapani peaminister Shinzo Abe ja India peaminister Narendra Modi nurgakivi projektile nimega Diamond Qaudrilateral (teemant nelinurk), mille raames tahetakse ühendada Delhi, Mumbai, Chennai ja Kolkata, vahendab Graphic News.

503. kilomeetrine lõik saab olema tegelikult vaid osa 10 000 kilomeetrisest süsteemist. Esimene lõik hakkab ühendama Mumbaid ja Ahmedabadi, sisaldades muuhulgas ka 7 kilomeetrist merealust tunnelit. 

Reisijaid hakkavad kandma Jaapani E5-seeria shinkansen kiirrongid, millel on 698 istet tavaklassis ja 55 istet äriklassis. Projekt läheb maksma 15 miljardit dollarit, millest 81% finantseerib Jaapan, pakkudes 50 aastat kestvat madala intressimääraga laenu.

Praeguste ennustuste järgi hakkab liin kandma oma esimese tegevusaasta jooksul 36 000 reisijat päevas.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles