Ratas kutsus India peaministrit leidma laevakaitsjate juhtumile kiire lahendus (2)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastest laevakaitsjad Indias.
Eestlastest laevakaitsjad Indias. Foto: Tairo Lutter

Peaminister Jüri Ratas vestles täna telefoni teel India peaminister Narendra Modiga, keda Eesti valitsusjuht kutsus leidma Indias vangi mõistetud Eesti laevakaitsjate küsimusele kire lahendus.

Peaminister Ratas väljendas India kolleegile kahetsust, et 14 Eesti laevakaitsja osas ei ole Tamil Nadu kõrgem kohus kaheksa kuu jooksul kohtuistungite lõppemist veel otsust teinud.

«Austame India kohtusüsteemi sõltumatust ja ei sekku kohtumenetlusse, aga kohtuotsuse saamine mõistliku aja jooksul on õiglase kohtupidamise üks põhimõtetest. Eriti olukorras, kus välismaalased, antud juhul eestlased, on kodust kaugel ja nad ootavad otsust vanglas,» ütles Ratas.

Ta märkis, et nii laevakaitsjad kui ka nende lähedased ootavad kohtuotsust juba alates eelmise aasta novembrist. «Valitsus ja välisministeerium töötavad selle nimel, et kokku pea neli aastat kestnud protsess lõpptulemuseni jõuaks,» lausus Ratas.

Peaministri sõnul sõnul heidab laevakaitsjate kaasus varju India ja Eesti headele suhetele ning selle lahendamine tuleks riikidevahelisele läbisaamisele kasuks. «Loodan väga, et Eesti ja India valitsuse koostöö aitab leida laevakaitsjate kohtuprotsessile lahenduse ja meie mehed jõuavad koju,» ütles Ratas.

Lisaks laevakaitsjate küsimusele arutasid peaministrid Eesti Euroopa Liidu eesistumise võtmeteemasid, eelkõige digitaalse Euroopaga seonduvat. Peaminister Ratas väljendas ka lootust, et India avab tulevikus saatkonna Tallinnas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles