Tormituul ja kolmemeetrised lained katkestasid laevaliikluse mitmel liinil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linda Line'i laev.
Linda Line'i laev. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Läänemerel puhuva tugeva tuule ja kuni kolmemeetriste lainete tõttu katkes täna kiirlaevalaevaliiklus Tallinna ja Helsingi vahel, samuti ei sõida laevad Aegnale ja Kihnu ning TS Laevad tühistas tänased lisareisid Virtsu-Kuivastu liinil.

Seoses halbade ilmastikuoludega tühistas Tallinna-Helsingi liini kiirlaevaga teenindav Linda Line kõik pühapäeval väljuma pidanud reisid Tallinna ja Helsingi vahel. Linda Line vabandab ebameeldivuste pärast. Lisainfot tühistuse kohta saavad reisijad kassast või internetist.

Linda Line teenindab Tallinna-Helsingi liini Linda Line Expressi kaubamärgi all. Kahe riigi pealinnade vahet seilab kiirkatamaraan Karolin.

Tugev tuul seiskas pühapäeval laevaliikluse ka Aegna liinil. Reisilaev Vesta ei väljunud kell 10 Tallinnast ning seega jäi ära ka kella 11.30ne väljumine Aegnalt.

Päevaste reiside toimumise täpsustab laevafirma kell 14 ja reisida soovijail tuleks jälgida kodulehel olevaid teateid.

Aegna liini teenindab Kihnu Veeteed.

Tugev tuul segab ka reisiparvlaeva Kihnu Virve liiklust Munalaiu-Manilaiu liinil.

Pühapäeval on seoses tugeva tuulega tühistatud reisiparvlaev Kihnu Virve väljumised kell 11.30 Munalaiult ja kell 12.30 Manilaiult.

Häireid võib esineda ka esmaspäeval ja laevafirma palub reisida soovijail jälgida kodulehel olevaid teateid.

TS Laevade teatel jäävad ära pühapäevaks Kuivastu-Virtsu liinile planeeritud lisareisid.

Pühapäevased lisaväljumised olid algselt planeeritud kell 12.30, 14.20, 16.10 ja 17.55 Kuivastust ning kell 13.10, 14.55 ja 16.45 Virtsust.

Tormiseks paisuv tuul toob pühapäeval Läänemerele kuni kolmemeetrised lained, ööl vastu esmaspäeva tuul aga nõrgeneb, prognoosib ilmateenistus.

Madalrõhkkond liigub Soome kohalt kirdesse. Ilmateenistus hoiatab Läänemere põhjaosas, Liivi lahe põhjaosas ja Soome lahel puhuva edelatuule eest, mis ulatub 14, puhanguti aga koguni 17-20 m/s. Lainekõrgus on 1,5-3 meetrit. Väinamerel puhub edelatuul puhanguti 15 kuni 18 m/s.

Läänemere põhjaosas ja Soome lahel puhub edelatuul 8-14, puhanguti kuni 20 m/s. Pärast keskööd tuul järk-järgult nõrgeneb. Lainekõrgus on 1,5-3 meetrit. Väinamerel ja Liivi lahe põhjaosas puhub edelatuul 7-12, puhanguti 15, päeval kuni 18 m/s. Lainekõrgus on 0,8-2 meetrit. Mitmel pool sajab hoovihma ja nähtavus on mõõdukas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles