Venezuelas sai rünnakus sõjaväebaasile surma kaks inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader mässuliste videopöördumisest.
Kaader mässuliste videopöördumisest. Foto: Youtube

Venezuelas sai pühapäeval rünnakus sõjaväebaasile surma kaks inimest ja kaheksa vangistati, teatasid televisioonis armee ülemjuhataja kindral Jesus Suarez Chourio ja president Nicólas Maduro.     

"See mis täna aset leidis oli Põhja-Ameerika impeeriumi toetatud opositsiooni ning selle kaasajooksikute kinnimakstud terroristide ja palgasõdurite rünnak. Ühe neist me tapsime ja teine sai raskelt haavata," ütles kindral riiklikus telekanalis edastatud pöördumises.

Maduro täpsustas veidi hiljem, et surma sai kaks ründajat ja kaheksa võeti kinni.

Presidendi sõnul on kümme rünnakus osalenud isikut tuvastatud. Ründajate hulka kuulus ka üks endine leitnant. Põgenema pääses veel umbes kümme meest, kelle tabamiseks on korraldatud suuroperatsioon.

Riigiametnikud ja sõjaväelased olid juba varem teavitanud "terroristlikust rünnakust".

Venezuela Sotsialistliku Partei juht Diosdado Cabello teatas Twitteris, et sõdurid reageerisid Valencia linnas Paramacay baasis toimunule kiiresti ja said olukorra kontrolli alla.

"Varajastel hommikutundidel sisenesid terroristlikud ründajad Valencias Paramacay baasi" ja "mitu terroristi peeti kinni," ütles Cabello.

Valitsus saatis "sisejulgeoleku tagamiseks" kohapeale sõdurid ning "riigi teistes sõjaväeüksustes on olukord absoluutselt normaalne", lisas Cabello.

Paramacay baasi kasutavad Riiklikud Bolívari Relvajõud (FANB).

"Meie FANB tõrjus edukalt paramilitaarse kuritegeliku ja terroristliku rünnaku. Seitse kinnipeetut annavad infot," ütles Twitteris viitseadmiral Remigio Ceballos, kes juhib sõjaväe strateegiliste operatsioonide väejuhatust.

"Nad ei suutnud teha midagi FANB vastu, Nad üritavad seda rünnata terroristlike võtetega. Nad ei suuda seda," lisas Twitteris relvajõudude ülem ja kaitseminister Vladimir Padrino.

Kohalikus meedias ja sotsiaalvõrgustikes levisid vahepeal teated võimalikust sõjalisest ülestõusust Valencias president Maduro valitsuse vastu. Veebi riputatud videos kuulutab end maaväe kapten Juan Caguaripanoks nimetav mees välja "õiguspärase mässu, et tõrjuda Nicolas Maduro mõrvarlik türannia". Caguaripano, kelle taga seisab 15 sõjaväevormis meest, nõuab videos üleminekuvalitsust ja "vabu valimisi".

Caguaripano sõnul alustasid nad mässu Carabobo osariigis, kus asub ka Valencia linn. Ta lisab, et video osalised peavad sõjaliseks sihtmärgiks kõiki üksusi, mis ei lähe mässuga kaasa.

Sõjaväe ametlikus teadaandes märgiti, et kinnivõetud ründajad tunnistasid ülekuulamisel endid "välisriikide valitsustega seotud olevateks paremäärmuslastest aktivistideks".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles