5 vallatut võimalust juubelimelust osa saada

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida alanud nädalal teha? EV100 äpp toob vihjed otse telefoni!
Mida alanud nädalal teha? EV100 äpp toob vihjed otse telefoni! Foto: www.pexels.com

Eesti Vabariigi juubeliprogramm kogub tuure ja alanud nädalasse viis vallatut võimalus, kuidas Eestit haaravast sünnipäevameeleolust osa saada.

Esmaspäev, 7. august

  • Pop-up merekool «Meresõber» jätkab koolituste sarja Võrus, Tamula järve rannal. Viis päeva kestev merekool noortele annab ülevaate merel käitumise põhitõdedest, saab omandada algteadmised purjetamisest, kajaki ja SUP-lauaga sõitmisest ning lohesurfist. NB! Mereõpet jagatakse kõigile neile, kes eelnevalt nime kirja panevad. Mida täpsemalt see lastele ja noortele suunatud viiepäevane laager endast kujutab loe siit. «Meresõber» on Eesti Jahtklubide Liidu kingitus Eesti Vabariik 100 puhul.   

Teisipäev, 8. august

  • Roosna-Alliku maisilabürindis saab oma seiklushimu mõõta. Kohalikule maisipõllule külvati nimelt maikuus mini-Järvaama kontuur koos peamiste maanteede, vallakeskuste ning vaatamisväärsustega. Nüüd on maisilabürinti paigaldatud ka infotahvlid ja väljapanekud, mis räägivad lähemalt Järvamaa lugu, läbi Eesti ajaloo sündmuste ning oluliste inimeste kaudu. NB! 29. augustil toimuvad maisilabürindis Järvamaa orienteerumisklubi JOKA eestvõttel maisiorienteerumise võistlused

Kolmapäev, 9. august

  • Tallinnas, Telliskivi Loomelinnakusse (Vaba Lava veerde) avatud Pop-Up vabaõhukinos saab just praegu iga õhutl filmi vaadata. Kell 22.30 linastub näiteks film «Free Range». Vabaõhukinos näidatakse Eesti sünnipäeva puhul meie parimaid filme, kavaga tutvu SIIN.

Reede ja laupäev ehk 11.–12. august

  • Paides toimub traditsiooniline Arvamusfestival. Kell 12 avame Paide Vallimäel lastearutelude ala, kus olulistel teemadel saavad ja võtavad sõna lapsed. On ju käesoleva aasta pühendatud lastele ning noortele – meie tuleviku tegijatele! Täpsema kava leiad SIIT. Festivalil toimetavad usinalt ka EV100 Noorte Maapäeva saadikud, kes jätkavad ettevalmistusi ajalooliseks suursündmuseks. Nimelt toimub 28. novembril Noorte Maapäev, mil kaasaegses võtmes taaselustub maapäev kui kõrgem võim. Mida otsustavad noored, kui, nagu ütleb laulusal «kõik maailma võim võib olla laste käes»?

Pühapäev, 13. august

  • Eesti juubeliprogrammi suurim lastele mõeldud sündmuste sari on jätkuvalt teel. Eriliste tunnustega haagisauto sõidab läbi kõik Eesti maakonnad ja tähistab koos lastega Eesti peatset sünnipäeva. Selle nädala lõpuks jõuab elamustuur «Laste Vabariik» MUHU saarele. Näha saab lasteetendust «Kõige erilisem kingitus», avastada Eestit omanäolisel labürint-mängualal ning proovida oma käte osavust ja mõtte erksust töötubadest. Kokku teeb elamustuur Eestis 53 peatust. Kuidas elamustuur sündis, loe siit.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles