Leedu: Saakašvili peab saama oma kodakondsust kaitsta kohtus (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aastal jäi Gruusia ekspresident Mihheil Saakašvili ilma ka Gruusia kodakondsusest.
2015. aastal jäi Gruusia ekspresident Mihheil Saakašvili ilma ka Gruusia kodakondsusest. Foto: Gleb Garanich/Reuters/Scanpix

Leedu välisminister ärgitas Kiievit andma Gruusia ekspresidendile ja Odessa ekskubernerile Mihheil Saakašvilile võimaluse kaitsta oma õigust Ukraina kodakondsusele kohtus.

Linas Linkevičius ütles laupäeval, et Leedu kavatseb ka edaspidi toetada Ukrainat võitluses Vene agressiooniga, kuid samas nõuab opositsiooni õiguste austamist.

Ta arutas kujunenud olukorda telefonitsi Saakašviliga, kes on parasjagu Leedus.

«Talle tuleb võimaldada õigus kaitsta oma õigusi läbipaistavas kohtumenetluses,» ütles Linkevičius BNS-ile.

Ukraina president Petro Porošenko võttis Saakašvililt juuli lõpus Ukraina kodakondsuse. Võimude sõnul esitas Saakašvili kodakondsuse saamiseks tõele mitte vastavad dokumendid. Saakašvili ise väidab, et president õiendab sel viisil opositsiooniga arveid.

Linkevičiuse sõnutsi tuleb olukorra lahendamisel arvestada, et rahvusvahelise õiguse seisukohast on Saakašvili sattunud keerulisse olukorda.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles