Tuneesia kalamehed ei lubanud paremäärmuslastel randuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuneesia kalamehed kogunemas, et takistada paremäärmuslaste laeva randumist.
Tuneesia kalamehed kogunemas, et takistada paremäärmuslaste laeva randumist. Foto: FATHI NASRI/AFP/Scanpix

Laev, mille pardal olid paremäärmusliku liikumise Generation Identity liikmed ei saanud ühes Tuneesia sadamas kohalike kalameeste tõttu tankimiseks randuda, vahendab France24. 

C-Stari-nimeline 40-meetrine Mongoolia lipu all sõitev laev oli saabumas Tuneesiasse, et varusid täiendada ja tankida. Peatus sooviti teha piirkonnas, kus ülekoormatud paatidelt on viimastel aastatel päästetud kümneid tuhandeid migrante.

C-Stari pardal viibivad immigratsioonivastased aktivistid Prantsusmaalt, Itaaliast ja Saksamaalt. Aktivistide sõnul on nende eesmärgiks paljastada inimkaubitsejate ja päästetöötajate kokkumäng migrantide Euroopasse toimetamisel.

Laev saadeti juba tagasi Kreeka ja Sitsiilia rannikuvetest ning seetõttu on meeskonnal Tuneesias neid vastuvõtva sadama leidmine muutnud hädavajalikuks. Neid on seal aga tabanud ootamatult tugev vastuseis.

«Kui nad siia tulevad sulgeme tankimiskanali,» ütles kohaliku kalameeste ühenduse juht Chamseddine Bourassine. «See on vähim, mida saame Vahemer toimuva valguses teha. Moslemid ja aafriklased surevad.»

«Mida? Et me peaksime siia rassiste lubama? Iialgi!» sõnas üks anonüümseks jääda soovinud sadama töötaja.

Generation Identity süüdistab oma veebileheküljel heategevusorganisatsioone sadade tuhandete illegaalide Euroopasse smugeldamises. Nende arvates ohustab see Euroopa julgeolekut ja tulevikku. Selle vastu tõotatakse võidelda.

Laupäeval jälitasid nad Liibüa ranniku lähedal C-Stariga mõnda aega Aquariuse-nimelist päästepaati. Heategevustöötajate sõnul on nad teisigi taolisi heidutusmissioone korraldanud. 

C-Star Foto: STRINGER/AFP/Scanpix
C-Star Foto: STRINGER/AFP/Scanpix Foto: STRINGER/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles