Tea Party toetajad avaldasid meelt maksutõusu vastu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tea Party meeleavaldus.
Tea Party meeleavaldus. Foto: SCANPIX

Ühendriikide konservatiivse Tea Party liikumise toetajad avaldasid Bostonis meelt Ühendriikide presidendi Barack Obama kava vastu tõsta makse.

Minnesota endise kuberneri, vabariiklase Tim Pawlenty eestvedamisel toimunud meeleavaldusel avaldasid sajad inimesed meelt uue kärpekava vastu, mis näeb ette Ühendriikide hiiglasliku defitsiidi vähendamist nelja triljoni dollari võrra hiljemalt järgneva 12 aasta jooksul vahendas uudistevõrk AFP.

«Me ei saa kulutada rohkem, kui me teenime,» kinnitas Pawlenty, kelle puhul peetakse tõenäoliseks, et ta võib osaleda ka vabariiklaste presidendivalimistel. Pawlenty sõnul ei saa sarnaselt igale eraisikule ega perele kulutada ka riik rohkem, kui selle sissetulekud lubavad.

Lisaks Bostonile toimus sarnaseid meeleavaldusi eile ka teistes USA linnades.

Tea Party (eesti keeles nii teepidu kui teepartei, nimi viitab Bostoni teejoomisele 1773. aastal) seisab vastu Obama kavale, mis näeb ette ka ligi 40-protsendise tulumaksumäära taastamist rikkaimatele ameeriklastele. Vabariiklased soovivad veelgi suuremaid kärpeid ning ei toeta rikaste suuremat maksustamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles