Savisaar kuulab täna Reiljanit

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huvi Edgar Savisaare protsessi vastu pole avalikkuses ja ajakirjanduse poolt veel kaugeltki raugenud. Sellest annab tunnistust kirjutava ja visuaalmeedia esindajate eilne tung peamise osalise kohtuistungi eelsete vahetute kommentaaride järele.
Huvi Edgar Savisaare protsessi vastu pole avalikkuses ja ajakirjanduse poolt veel kaugeltki raugenud. Sellest annab tunnistust kirjutava ja visuaalmeedia esindajate eilne tung peamise osalise kohtuistungi eelsete vahetute kommentaaride järele. Foto: Georg Kõrre

Edgar Savisaare ja tema väidetavate kaasosaliste kohtuprotsess jõudis pärast ligi kahe kuu pikkust suvepausi eile kauaoodatud süüdistaja avakõneni. Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus sõnas kriminaalasja kokku võttes, et vahendeid valimata võimul olemine ja seal püsimine viis Tallinna linnapea lõpuks kuritegelike käitumismustriteni.

Nii nagu Postimees eelmise nädala algul kirjutas, teatas pärast süüdistuse kuulamist püsti tõusnud endine maadevahetaja Villu Reiljan ainsana, et osa etteheiteid talle on põhjendatud ning tema peab prokuratuuriga läbirääkimisi. «Ei, ma ei kommenteeri teile midagi, olge nüüd mõistlik,» ei tahtnud endine minister asjast ajakirjanikele siiski rohkem rääkida.

Kuigi suvekuudel on Reiljan pidanud prokuratuuriga läbirääkimisi, ei ole kokkulepet temaga siiani sõlmitud. Arvata võib, et see sõltub ka sellest, kui hea tunnistuse kunagine tipp-poliitik täna kohtus annab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles