Maineuurija: valitsus on positiivse kuvandiga

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aasta kevadel ametisse astunud valitsus.
2011. aasta kevadel ametisse astunud valitsus. Foto: Vabariigi Valitsus

Maineuurija ja õppejõu Aune Pasti hinnangul on valitsus tervikuna positiivse kuvandiga, sest ministriteks tõusid tuntud tegijad ja niiöelda augutäidet polnud vaja kasutada.

Pasti sõnul iseloomustab uue valitsuse olemust giid, keda ta äsja reisil kohtas. Nimelt kurtis giid, et tänavu krokodille väga ei kohta, sest imelikult külm on ja lisaks oli korraks tohutult lund – maapind oli hetkeks valkjas.

«Näitasin talle siis fotot, mille tegin teel lennujaama, kus lumehanged olid üle pea ja mind oli tuisus vaevu näha,» kirjeldas Past.

«Halb, halb, halb! Meil on siin ikka väga hea,» ütles Pasti sõnul selle peale giid.

Sarnaselt annab maineuurija arvates iseloomustada ka uut valitsust: mõni asi, mis tundus varem halb-halb, liigub täna nähtuste alla «oi, kus vana oli ikka hea».

Samas nentis Past, et valitsus tervikuna on positiivse kuvandiga, sest augutäidet polnud vaja kasutada.

Pasti hinnangul saab väga põnev olema Keit Pentuse kui ministri kuvandi teke.

«On ju paljude teadvuses keskkonnaministril tänaseni Villu (Reiljan) nägu,» selgitas ta.

Maineuurija hinnangul on valdkond iseenesest kasvava tähtsusega ja väga olulise avaliku kommunikatsiooniga.

«Trendivaldkond võiks öelda. Keit Pentus pole kunagi andnud põhjust oma trenditeadlikkuses kahelda,» lisas Past. «Jääb vaid loota, et rahvas tõepoolest mõistab, kui oluline see valdkond pikas perspektiivis on ja kui lähedalt mõjutavad siin tehtud otsused igaüht.»

Past lisas, et põnev on jälgida ka Rein Langi kuvandit ja selle võimalikke muutusi.

«Ma pole siin küll kuigi objektiivne, sest mul on ees roosad prillid tänu väga kultuurilisele ühisele ülikooliajale,» selgitas ta. «Loodan, et Langi kui kultuuriministri kuvad ka kultuuriinimeste seas plussmärgiga olema hakkab.»

Pasti sõnul on kõige olulisem, et valitsus võtaks rohkem aega kõnelemiseks ja ei peaks monoloogi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles