Superministeerium eesti kunsti tellima ei pea

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Kurismaa teos »Ruut ja kuma» on ministeeriumide ühishoones majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis juba oma koha leidnud.
Mari Kurismaa teos »Ruut ja kuma» on ministeeriumide ühishoones majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis juba oma koha leidnud. Foto: Sander Ilvest

Superministeeriumile ei laiene protsendikunsti seadus, mille kohaselt peab avaliku hoone rajamisel ühe protsendi selle ehitusmaksumusest kulutama hoonega sobiva Eesti kunsti soetamisele, sest riigiasutuse hoonet renditakse eraettevõttelt OÜ 2Torni.

Hoolimata sellest, et tegu on ministeeriumide ühishoonega ehk selles tegutsevad riigiasutused, ei kohusta see kunstiseadust järgima. «Kunstiteoste tellimise seaduse kohaselt ei teki kunstiteose tellimise kohustust, kui hoone omanik ei ole riik või riigiasutus. Seega ministeeriumide ühishoone puhul kunstiteoste tellimise seadust ei kohaldata,» ütles Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) kommunikatsioonijuht Madis Idnurm.

Kõik ministeeriumid, mis täismahus uude hoonesse kolivad, võtavad vanast hoonest kunstiteosed kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles