EAS ootab head aastat nii välis- kui siseturismis

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita kloostri varemed tõmbavad turiste nii kaugelt kui lähedalt.
Pirita kloostri varemed tõmbavad turiste nii kaugelt kui lähedalt. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

EASi turismiarenduskeskus oli valinud oma suvehooaega sisse juhatava pressikonverentsi kohaks Pirita kloostri sugugi mitte juhuslikult – tegu on meie ühe huvitavama turismiobjektiga, kus käib külalisi nii lähedalt kui kaugelt.


EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul oli eelmine aasta Eestile väisturistide vastuvõtmisel läbi aegade parim ja see annab lootust ka selleks aastaks.

Euroopa turismikomisjoni hinnangul oli Eesti mullu ööbimiste arvult koguni kõige suurema kasvuga riik ja külastajate hulga poolest olime teisel kohal.

«Oleme masust suure vungiga välja tulnud ja optimism on jätkuvalt suur,» ütles Mutso. Sellleks annab tema sõnul julgust lennuühenduste paranemine, mitmesuguste atraktsioonide lisandumine ja euro kasutuselevõtt. «Tänu majanduse kosumisele julgevad inimesed taas rohkem oma puhkusse inveteerida,» avaldas ta lootust.

Aasta esimestel kuudel on igal juhul kasv välisturismis olnud meil 15 protsenti ja ka siseturismis, kus eelmine aasta polnud nii hiilgav (kasv 9 protsenti), on loota elavnemist. Kuna hinnad on vahepeal langenud, siis pole turismiettevõtete tulu Mutso sõnul nii suur olnud ja et edasi kesta, on vaja investeerida, mis tähendab paratamatult teatud hinnatõusu.

Taas on käivitunud projekt «Puhka Eestis». Mutso sõnul on sellel liikumisel kahesugune mõju: esiteks majanduslik ja teiseks sotsiaalne, sest kiirendab ettevõtlust maapiikondades ja loob seeläbi uusi töökohti.

Mutso sõnul ootab «Puhka Eestis» kaasa lööma ettevõtjaid, kes soovivad välja tulla millegi erilisega. Seda võib teha ka jõudusid ühendades ehk naarbimehega kahasse. Huvitavamate ettevõtmistena mainis ta karu- ja linnuvaatlusi, hundijälgede otsimist ja muud looduslähedast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles