Jeemeni rannikuvetes uppus vähemalt 29 sisserändajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IOM-i töötajad vestlevad merre tõugatud migrantidega.
IOM-i töötajad vestlevad merre tõugatud migrantidega. Foto: IOM

Jeemeni rannikuvetes viskasid inimsmugeldajad kolmapäeval üle parda 120 Somaalia ja Etioopia päritolu sisserändajat, kellest 29 uppus ja 22 on kadunud, teatas ÜRO Rahvusvaheline Migratsiooniorganisatsioon (IOM).

Organisatsiooni andmetel leiti 29 surnukeha lõunaprovintsi Shabwa rannast.

"Inimsmugeldajad viskasid migrandid merre, sest kartsid, et võimuesindajad vahistavad nad kaldal. Seejärel suundusid nad tagasi, et võtta peale uued sisserändajad ja tuua nad taas Jeemenisse," rääkis IOM-i esindaja Adenis Laurent de Boeck.

Eestkõneleja sõnul oli uppunute seas mitmeid naisi ja lapsi. IOM võimaldas abi elusalt randa jõudnud inimestele.

Ellujäänute kirjeldusel hakkasid kurjategijad neid merre lükkama, kui märkasid inimesi, kes paistsid võimuesindajatena.

"Liiga paljud inimesed maksavad kurjategijatele valelootuses paremale elule," tõdes Boeck.

Jeemenis möllavast kodusõjast hoolimata saabuvad migrandid riiki, sest seal pole toimivat keskvõimu, mis neid takistada suudaks. Jeemenis laieneb terroristlike rühmituste tegevus, riigis on maailma rängim kooleraepideemia ja 14 miljonit inimest vajab hädasti toiduabi. Rohkem kui kaks aastat lahinguid on hävitanud suure osa Jeemeni taristust.

ÜRO teatas varem päeval, et Jeemenis, Somaalias, Lõuna-Sudaanis ja Nigeeria kirdeosas ähvardab nälg rohkem kui 20 miljonit inimest. ÜRO humanitaarasjade ja hädaolukordade leevendamise koordinaatori andmeil on doonorid eraldanud kriisiga toimetulemiseks seni vaid 2,5 miljardit dollarit hädasti vaja minevast 4,9 miljardist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles