Põhja-Korea hinnangul pole USA presidendiga dialoog võimalik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pyongyangis kolmapäeval võimude toetuseks korraldatud massikogunemine.
Pyongyangis kolmapäeval võimude toetuseks korraldatud massikogunemine. Foto: KCNA/Reuters

Pyongyangi hinnangul puudub USA presidendil Donald Trumpil igasugune mõistlikkus ja ta reageerib vaid jõu kasutamisele, teatas neljapäeval riiklik Põhja-Korea uudisteagentuur KCNA.

"Pole võimalik dialoog isikuga, kel puudub igasugune mõistlikkus ja kes mõistab vaid jõudu," edastas KCNA kindral Kim Rak-gyomi sõnu.

Uudises märgitakse, et Põhja-Korea armee kavatseb täide viia augusti keskpaigaks kavandatud plaani, mille kohaselt saadetakse neli raketti üle Jaapani hoiatusena Ühendriikidele.

USA president Donald Trump ütles kolmapäeval, et riigi tuumaarsenal on "tugevam ja võimsam kui kunagi varem".

"Minu esimene korraldus presidendina oli uuendada ja moderniseerida meie tuumaarsenal. Praegu on see palju tugevam ja võimsam kui kunagi varem," säutsus Trump Twitteris.

"Loodetavasti ei pea me seda jõudu kunagi kasutama, aga iialgi ei saabu aega, kui me ei ole maailma kõige võimsam riik," lisas president.

Presidendi hinnang Ühendriikide tuumaarsenalile järgnes Põhja-Korea ja USA vastastikustele ähvardustele seoses Pyongyangi tuuma- ja raketiprogrammidega. Põhja-Korea ähvardas muu hulgas tulistada rakette Guami lähistele.

USA kaitseminister James Mattis manitses kolmapäeval  Põhja-Koread loobuma tuumarelvade hankimisest ja peatama tegevuste kaalumise, mis viiksid "tema rahva hävinguni". Mattis lisas, et USA on ka edaspidi  Põhja-Koreast jõult üle ning Pyongyang kaotaks mis tahes võidurelvastumise või konflikti, mille ta otsustab algatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles