Soome valimiste suurim võitja on Põlissoomlased

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlissoomlaste liider Timo Soini.
Põlissoomlaste liider Timo Soini. Foto: SCANPIX

Soome parlamendivalimistel kogus enim hääli Koonderakond, kuid valimiste tegelikud võitjad on Põlissoomlased, kes saavutasid parlamendis 34 kohta juurde.

Kui loetud oli 97,6 protsenti häältest, juhtis valimisi Koonderakond 20,1 protsendiga saades seega parlamendis seitse kohta vähem kui varem ehk kokku 43 kohta, teisele kohale tulid sotsiaaldemokraadid 19,2 protsendiga ja 42 kohaga parlamendis (varem 45 kohta), vahendas ERR Uudised ajalehte Helsingin Sanomat.

Suurima võidu saavutasid valimistel aga Põlissoomlased, kes kogusid küll 19,1 protsenti valijate häältest, kuid saavutasid varasema 5 koha asemel parlamendis 39 kohta.

Neljandaks jäi senine võimupartei Keskerakond 16 protsendiga saades sellega 35 kohta parlamendis varasema 51 asemel.

Praegustel andmetel saaksid parlamenti veel Vasakliit, Rohelised, Kristlikud Demokraadid ja Rootsi Rahvapartei, vaid viimane neist suutis säilitada varasemat kohtade arvu, ülejäänud kaotasid kohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles