Eestlased saavad nüüd Katarisse reisida viisavabalt

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Qatar Airwaysi lennuk
Qatar Airwaysi lennuk Foto: Vida Press

Alates 9. augustist on 80 riigi kodanikel võimalik viisavabalt Katarisse reisida ning see võimalus avanes ka Eesti kodanikele.

Viisavabalt on võimalik Kataris viibida maksimaalselt 90 päeva 180-päevase perioodi jooksul, mille ajal on võimalik korduvalt riiki siseneda. «Katari viisa saamine oli eestlastele pikka aega sisuliselt võimatu. Mõni aasta tagasi oli isegi lennuvälja transiittsoonis veedetav aeg piiratud maksimaalselt kaheksa tunniga,» sõnas Estraveli lennupiletite müügidirektor Mauri Saarend.

2016. aastast oli eestlastel võimalus Qatar Airwaysiga lendamisel ühel lennusuunal taotleda kuni 96-tunnist transiitviisat, kuid nüüd pole reisijatel enam tarvis viisa eelneva vormistamise pärast muretseda – Kataris viibida lubatud aeg on pikem ja reisima ei pea tingimata Qatar Airwaysi lendudega, sest viisavabastus kehtib ka teiste lennufirmade reisijatele. Ainsaks nõudeks on passi vähemalt kuuekuune kehtivus alates riiki sisenemise ajast.

Lähis-Idas Pärsia lahe rannikul asuva Katari turismi ja majandust on mõjutanud Egiptuse, Bahreini, Saudi-Araabia ja Araabia Ühendemiraatide diplomaatiliste ja majanduslike sidemete katkestamine. Tõenäoliselt soovitakse viisanõuete leevendamisega Katari turismi elavdada ja näidata, et riik on külastamiseks jätkuvalt rahulik ja turvaline koht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles