E-sport võib 2024. aasta olümpiamängudel medalivõistluste hulka kuuluda

Andri Allas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks populaarseim e-spordi mäng on Valve'i poolt loodud MOBA-žanrisse kuuluv DOTA 2.
Üks populaarseim e-spordi mäng on Valve'i poolt loodud MOBA-žanrisse kuuluv DOTA 2. Foto: Valve

Pariisi Olümpiakomitee arutab võimalust lisada e-sport 2024. aasta olümpiamängude medalivõistluste hulka. Kui see saab teoks, on tegemist märgilise saavutusega tunnistamaks e-sporti kui ametlikku ja tõsiseltvõetavat spordiala.

Tony Estanguet, Pariisi Olümpiakomitee kaaspresident, andis teada, et lähiajal on plaanitud Rahvusvahelise Olümpiakomitee ja e-spordi esindajate vahel kohtumised, kus arutatakse erinevaid koostöövõimalusi saamaks täpsemalt aru e-spordi olemusest. Tegemist ei ole esimese korraga, kui proovitakse n-ö klassikalist ja uue generatsiooni võistlusalasid omavahel liita. 2016. aastsa Rio olümpiamängudel olid videomängud esindatud eGames nimelisel esitlusel, kus kaheksa rahvusvahelist võistkonda võtsid mõõtu mängudes Smite ja Super Smash Brothers Wii U.

Videomängude osalus on aga kinnitatud nii 2018. aasta Aasia mängudel, mil e-sport on sarnaselt Rio olümpiamängudel nähtule esitletud näidisvõistlusena, kui ka 2022. aastal toimuvatel Aasia mängudel, mil videomängud kaasatakse medalialana. Vajab eraldi väljatoomist, et Aasia mängud jääb osalevate sportlaste hulgaga alla vaid olümpiamängudele. 2024. aasta Pariisi olümpiamängude programm kinnitatakse peale 2020. aastal toimuvaid Tokyo olümpiamänge, seega on komiteedel paar aastat aega, et jälgida, kuidas arenevad videomängud ning nendes võistlemine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles