Tugev äike liigub üle Eesti, saartel ja mandril paljud majapidamised vooluta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella 17 paiku oli äikesefront katnud Lääne-Eesti saared ning praegu on see jõudnud mandrile. Saaremaal, Hiiumaal, Harjumaal  ja mujal Eestis on paljud majapidamised jäänud vooluta.

Äike on jätnud Saaremaal, Hiiumaal, Harjumaal ning mitmel pool mujal jätnud sadu majapidamisi elektrita. 

Foto: Ekranitõmmis Elektrilevi kodulehelt.

Kuressaare merepäevade alal keerutasid rajuga kaasnenud iilid liiva üles ning pealtnägijate sõnul tahtsid laadaliste telgid suisa lendu minna, kirjutas Saarte Hääl.

Ilmateenistus hoiatab, et täna päeva jooksul on mitmel pool äikest, millega kaasnevad tugevad vihmahood.

Hoiatuse kohaselt kaasnevad äikesega ka rahe ja pilvealused tuulepuhangud, mis võivad ulatuda 20-25 m/s, ning kohati ei ole välistatud, et tekib tromb. Mandri-Eestis püsib suur äikeseoht ka öösel.

Äike Eestis kl 19.30 paiku.
Äike Eestis kl 19.30 paiku. Foto: Ekraanitõmmis.

Päästeamet soovitab jälgida ilma ning ilmastikuolude tõsisel muutumisel võimalusel väljas mitte liikuda. Samuti kutsub päästeamet tähelepanelikkusele liiklejaid, sest tugev tuul võib murda puid, mis võivad kukkuda teele.

Äikese liikumist saab jälgida siit.

Öösel on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ja on äikeseoht. Sajuhood, äike ja pilvealused tuulepuhangud võivad olla kohati tugevad. Puhub lõuna- ja kagutuul, hommikust alates edelatuul 5–11, saartel ja rannikul puhanguti kuni 16 m/s. Sooja tuleb 15–20 kraadi.

Homme päeval püsib pilves selgimistega ilm, mitmel pool sajab hoovihma ja on äikeseoht. Puhub edelatuul 5–11, saartel ja rannikul puhanguti kuni 16 m/s. Sooja tuleb 18–22 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles