Festivalil selgusid Tartu parim maitse ja vein

Liisa-Lotta Veiken
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu toidu- ja veinifestivalil selgitati laupäeva pärastlõunal välja Tartu parim maitse 2017 ning õhtupoolikul Tartu linna vein 2017. Mitmesuguseid maiuspalu oli rahvale pakkuma tulnud üle saja kodumaise tootja.

Tartu toidu- ja veinifestivali korraldustiimi liige Marilin Kroon rääkis, et Tartu maitse valiti 11 toote seast ning välja kuulutati vaid esimene koht. Sellele tuli Rotaksi lihapoe täissuitsuvorst. Tema sõnul käis sel aastal hääletus interneti kaudu ja võit oli ülekaalukas.

«Võitjatooteks osutunud täissuitsuvorsti puhul oli näha, et see oli tõepoolest inimeste selge eelistus,» sõnas ürituse korraldustiimi liige Helen Kalberg.

Enamasti olid konkursil osalejad välja pannud viimase aja populaarseima toote, nagu rääkis Kalberg, kes ise oleks tahtnud näha julgemaid valikuid. «Huvitavatest toodetest jäid silma tšilli-küüslaugukaste, grilljuust ja porgandimoos. Selliseid tooteid võinuks rohkem olla,» ütles ta.

Ürituse korraldustiimi liige Helen Kalberg rääkis,et enamasti olid konkursil osalejad välja pannud viimase aja populaarseima toote.

Lisaks Tartu parimale maitsele kuulutati sama päeva õhtul välja ka Tartu linna vein. Veini ja Vine üks omanikest ja veinifestivali korraldustiimi liige Urmas Rootsi rääkis, et veini valisid kaks võistkonda, kummassegi kuulus 7-8 inimest. «Olid valge ja punase veini tiim. Veini degusteeriti teadmata, millega täpsemalt tegu on,» ütles ta.

Rootsi sõnul hinnati eelkõige veini maitset, lõhna ja üldist iseloomu. Valgete veinide võitjaks osutus OÜ Manipenny San Michele Canale Trebbiano D’abruzzo doc. Punastest veinidest peeti parimaks Alter Baltics OÜ La Reguta Altropassot.

Tartu linn tellib võitjaveine ametlikele üritustele ja vastuvõttudele. Rootsi ütles, et Veinis ja Vines luuakse veinisildi kujundus ja sildistatakse pudelid. «Veini tootnud firma saab au ja kuulsust ning järgmisel aastal valitakse uus lemmik,» rääkis ta. Samuti loodab Rootsi, et Tartu parima veini valimine saab tavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles