Talvised sõelmed peavad Tallinna kõnniteedelt kaduma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine tänavate koristamine.
Kevadine tänavate koristamine. Foto: Mihkel Maripuu

Tänasel Tallinna kommunaalameti nõupidamisel lepiti kokku, et algaval nädalal pööratakse senisest suuremat tähelepanu kevadkoristusele kinnistutega piirnevatel kõnniteedel ja halajasaladel ning heakorrale ehitusplatsidel.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul muudavad koristamata kõnniteed tänavapuhastusfirmade töö kohati mõttetuks. Lähema kolme päeva ilmaennustuste järgi on Tallinnas mõõdukalt soe ja sajuta, mis tähendab, et ka kinnistutega piirnevatelt kõnniteedelt tuleb talvised puistematerjalid kokku korjata.

«Mupo juhataja Monica Rannaga leppisime kokku, et kuna Tallinnas käivitus nädalavahetusel tavapärane kevadine heakorrakuu, võtavad munitsipaalpolitseinikud erakinnistutega piirnevate kõnniteede puhtuse erilise tähelepanu alla,» ütles Klandorf.

Kommunaalameti juhataja Ain Valdmann lisas, et kevadise heakorrakuu ajal tihendatakse reide ehitusplatsidele. «Meil on palju häid näiteid ehitajatest, kelle objektidel valitseb kord ja isegi ehitusplatsilt tänavale sõitvate autode rattad pestakse puhtaks,» ütles ta. «Teisalt piisab ühest räpakast ehitusettevõtjast, kelle objektilt linna tänavatele kanduv sopp ja muu saast muudab kümnete inimest puhtusepüüded mõttetuks.»

Möödunud nädalavahetusel kogusid tänavapuhastusfirmad kokku  53,5 tonni olmejäätmeid, 621,6 tonni pühkmeid, ohutussaarte pesemiseks kasutati 1001,6 kuupmeetrit vett.

Tänavatel töötas keskmiselt 84 tänavapuhastusmasinat ning  69 heakorratöötajat koristasid ühissõidukite ootealasid ja korjasid prahti teemaa haljasaladelt.

Alates 20. märtsist on tänase seisuga tänavatelt kokku kogutud  327,17  tonni olmejäätmeid,  3997 tonni pühkmeid ning tänavate ja ohutussaarte pesuks on kasutatud  2830,6 kuupmeetrit vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles