Koolisõidus kaitses tiitlit Dina Ellermann, takistussõidus tuli Eesti meistriks Rein Pill

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ruilas jätkusid täna Eesti meistrivõistlused takistus- ja koolisõidus. Seenioride arvestuses tuli koolisõidu Eesti meistriks Dina Ellermann, takistussõidus võitis sama võistlusklassi tiitli Rein Pill. Lisaks said medalid kaela noorteklassi võistlejad ja harrastajad. Võistlust saab Postimees.ee lehel järelvaadata.

Koolisõidus esitasid seeniorid II osavõistlusel muusikalise vabakava. Tiitlit suutis kaitsta Dina Ellermann (Tondi RSK, treener Alla Gladõševa) hobusel Landy’s Akvarel, saades kahe päeva komplekstulemuseks 155,266 punkti. Samuti võitis paar II osavõistluse tulemusega 79,967%. Kuna Ellermann esitas ainsana kõrgema taseme ehk GP muusikalise vaba, siis korrutati tema esialgne tulemus koefitsendiga 1,1. Hõbemedal seenioride koolisõidus kuulub Diana Pruksile (RSK Toominga, treener Alla Gladõševa) hobusel Finalist, kelle komplekstulemuseks oli 140,265. II osavõistlusel saavutati teine koht tulemusega 70,697%. Pronksi omanikuks sai Grete Hussar (Saaremaa RSK, treener Alla Gladõševa) hobusel Rohan Warrior, kelle komplekstulemuseks oli 135,555. Ka II osavõistluse arvestuses tuli paar kolmandale kohale tulemusega 69,283%.

Koolisõidu medalikolmik.
Koolisõidu medalikolmik. Foto: Celin Lannusalu

Kuigi kuldmedali taskus, siis päris rahule võitja oma sooritusega täna ei jäänud. „See ei olnud just meie parim muusikaline vabakava, vead tulid sisse galopi jalavahetustes. Nüüd on meil aega nädal aega harjutada, et sellist viga EM-il sisse ei tuleks“, lisas Ellermann. Euroopa meistrivõistlustele asutakse teele järgmisel reedel ja sportlane loodab seal enda kohta hea tulemuse.

Dina Ellermann ja Landy's Akvarel.
Dina Ellermann ja Landy's Akvarel. Foto: Celin Lannusalu

Takistussõidus startisid seeniorid II osavõistlusel kahevoorulises sõidus, kus esimeses voorus hüpati takistusi kõrgusega 140 cm ja teises voorus 145 cm. Eesti meistriks seenioride takistussõidus tuli Rein Pill (RK Ruila Tall) hobusel Alfons Ra. Paar ei eksinud kahe päeva jooksul kordagi ja nende lõpptulemuseks jäi null karistuspunkti. II osavõistlusel jäi paar sõidu arvestuses teisele kohale, esikoha võttis Pill hobusel A Brok.

Hõbemedal kuulub Paul Argusele (Tondi RSK) hobusel Renessin, kes kahe päeva jooksul kogus 5 karistuspunkti. Eesti meistrivõistluste pronksmedali saavutas Tiit Kivisild (RK Ruila Tall) hobusel Don-Kide, kes kogusid kahe päeva kokkuvõttes 6 karistuspunkti.

Rein Pillil oli võistlusejärgselt naeratus näol ja rõõm kaugele näha. „Mul on väga hea meel meistritiitli üle, polegi ju ammu meistriks tulnud. Mis ma ikka oskan öelda, kõik on superhea,“ muheles sportlane. „Panustasin Alfons Ra’le, sest ta on stabiilsem ja nagu näitasid eilne ja tänane sõit, oli mul õigus. Kõik klappis hästi ja läksin täna Alfonsiga tegema puhast sõitu.“

Seenioride esikolmik: Tiit Kivisild, Rein Pill ja Paul Argus.
Seenioride esikolmik: Tiit Kivisild, Rein Pill ja Paul Argus. Foto: Celin Lannusalu

Takistussõidu U25 klassis tuli Eesti meistriks Stefani Sabrodin (Tartumaa RSK, treener Hanno Ellermann) hobusel Peperoni, kes kahe päeva peale kogusid 5 karistuspunkti. 135 cm kõrgusel  kahevoorulisel II osavõistlusel saavutati teine koht. Hõbedal kuulub II osavõistluse võitjale Linda Randperele (Jakoch RSK) hobusel Gardento Prova, kellele kokkuvõttes kogunes 8 karistuspunkti. Pronksmedali võitis Berit Lehtsaar (Viljandimaa RSK, treener Meeli Lehtsaar) hobusel Stannus, kes kogusid kahe osavõistluse peale 13 karistuspunkti.

Ülirõõmus võitja ei suutnud veel peale autasustamise lõppu oma võitu uskuda. „Ma ei uskunud, et see hobune nii hästi hüppab. Kõik läks paremini, kui ma oleks osanud oodata. Olen üliõnnelik, et mul on selline võimalus temaga ratsutada!"

Stefani Sabrodin ja Peperoni.
Stefani Sabrodin ja Peperoni. Foto: Celin Lannusalu

Noorte klassi koolisõidus kahjuks tänavu osalejate vähesuse tõttu Eesti meistri tiitlit välja ei antud. Kahest võistlejast oli parim Marii-Heleen Raidmets (Audruranna RSK, treener Krista Raidmets) Rokitil, kes said vabakavas tulemuseks 69,058%. Stella-Marii Tamme (Niitvälja RSK, treenerid Merle Männik ja Alla Gladõševa) sai Calendulaga tulemuseks 63,858%.

Marii-Heleen Raidmets ja Rokit.
Marii-Heleen Raidmets ja Rokit. Foto: Celin Lannusalu

Viimast võistluspäeva alustasid ja ka lõpetasid harrastajate võistlusklassid. Koolisõidus sõideti muusikalist vabakava (skeem LK10). Kuldmedali ja meistritiitli sai Kristiina Aun (Tondi RSK, treener Alla Gladõševa) hobusel Rockefeller. Nende kahe osavõistluse komplekstulemuseks jäi 136,000. Samuti võitis paar II osavõistluse tulemusega 70,000%. Hõbemedal harrastajate koolisõidus kuulub Erle Raudamile (MTÜ Tartu Kalevi RK) hobusel Knudsmark’s Rubin komplekstulemusega 130,661. II osavõistlusel saavutati kolmas koht tulemusega 66,050%. Pronksmedalile tuli Kadri Kullerkupp (Avante MTÜ, treener Dina Ellermann) hobusel Pipar, komplekstulemusega 129,328.

„Ma olen väga õnnelik ja hobune oli nii tubli!“ rõõmustas võitja ja lisas, et jäi üldiselt oma sooritusega rahule. „Galopp oli täna meil väga hea, tavaliselt nii ei ole, aga traav oleks võinud veidi parem olla." Värskel meistril on tänavusest hooajast ette näidata ka sisemeistritiitel.

Kristiina Aun ja Rockefeller.
Kristiina Aun ja Rockefeller. Foto: Celin Lannusalu

Harrastajate meistritiitel takistussõidus kuulub Kelli Bachmannile (MTÜ Tartu Kalevi RK, treener Hanno Ellermann) ja Zitaco M-le. Nemad sõitsid mõlemad osavõistlused puhtalt. Hõbeda sai kaela Riinu Rahoja (Hiiumaa RSK, treener Pille Elson), kes sõitis Baron Abrukal ja pronksi võitis Elena Aru (Tondi RSK, treener Kristiina Pähn) hobusega Amelie T.B.. Harrastajate MV II osavõistluse võit kuulus Egle Palmile (RK Ruila Tall) hobusel Power of Gold.

Kellile, on sageli jäänud teiseks ja kolmandaks, oli see esimene suur võit. „ Minust on jah võidud senini mööda läinud, ju siis ma pole olnud nii julge ning õnne pole ka olnud.“ Õnnelik sportlane pidi veel harjuma võidumõttega. „Emotsioonid on laes! Nii hea meel on! Ja Zitaco on ühele harrastajale superhea hobune, sest ta lihtsalt hüppab igast asendist üle. Olen rõõmus võimaluse üle, temaga võistelda.“

Kelli Bachmann ja Zitaco M.
Kelli Bachmann ja Zitaco M. Foto: Celin Lannusalu

Kõik tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles