Pence: valgete ülemvõimu toetajate suhtes tolerantsi ei ole (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Pence Colombias.
Mike Pence Colombias. Foto: Fernando Vergara/AP/Scanpix

USA asepresident Mike Pence mõistis eile hukka paremäärmuslikud rühmitused, mis korraldasid Virginias vägivallaga lõppenud meeleavalduse, vahendab BNS.

Asepresidendi sõnul ei saa olla mingit tolerantsi viha ja vägivalla suhtes.

«Me ei kavatse sallida viha ja vägivalda, valgete ülemvõimu pooldajaid, uusnatse või KKK-d,» lausus Pence, vastates küsimusele pressikonverentsil Colombias Cartagenas, kus ta oma Ladina-Ameerika ringreisi alustas.

«Neil ohtlikel äärmusrühmitustel ei ole kohta Ameerika avalikus elus ja arutelus, me mõistame nad kõige karmimalt hukka,» lisas asepresident. 

Pence'i kommentaarid erinesid president Donald Trumpi omadest, kes sai pärast Virginia osariigis Charlottesville'is aset leidnud vägivaldseid meeleavaldusi kriitika osaliseks, sest te ei tauninud selgesõnaliselt valge rassi ülemvõimu pooldajaid.

Charlottesville´is sõitis laupäeval valgete ülemvõimu toetuseks meelt avaldanud paremäärmuslaste ja vastumeeleavaldajate protestide ajal auto inimeste sekka. Surma sai 32-aastane naine ja vigastada veel 19 inimest. Pealtnägijate kinnitusel sõitis juht inimestele otsa tahtlikult. 20-aastane paremäärmuslasest kahtlusalune on kinni peetud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles