Scaramucci: Valges Majas sepitsetakse vandenõud Trumpi vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Scaramucci.
Anthony Scaramucci. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix

Kümme päeva USA president Donald Trumpi kommunikatsioonidirektorina töötanud Anthony Scaramucci sõnul sepitsetakse Valges Majas vandenõud Trumpi vastu, kirjutab BBC.

Tema sõnul olid Valges Majas isikud, kes soovisid Trumpi ametist lahkumist. «Minu arvates on Washingtonis ja ka Valges Majas inimesi, kes ei toeta presidendi huve ega tema eesmärke,» lausus Scaramucci ABC Newsile ja lisas, et president peab enda ümber tooma rohkem lojaalseid töötajaid, et oma plaane ellu viia. Enda sõnul teab ka Scaramucci, kes kurjade plaanide taga on. 

Samuti väitis endine kommunikatsioonidirektor, et presidendil on hea ülevaade sellest, kes infot lekitavad ja talle ustavad ei ole. Scaramucci sõnul peab Trump liikuma peavoolupoliitika poole ning olema mõõdukam, et edu saavutada.

Kriitikat sai ka Valge Maja strateegiaülem Steve Bannon, kelle läbisaamine Scaramucciga on halvemast halvem. Oma Valge Maja karjääri jooksul jõudis Scaramucci Bannonit ka vulgaarse sõimuga kostitada.

ABC Newsile antud intervjuus kritiseeris Scaramucci Bannonit Virginia osariigis toimuva vägivalla tolereerimise eest ja lisas, et tema hinnangul president «teab, mida Bannoniga ette võtta».

Scaramucci püsis kommunikatsioonidirektorina ametis kümme päeva. Selle lühikese aja jooksul jäid oma ametist ilma endine Trumpi personaliülem Reince Priebus ja tagasi astus ka pressisekretär Sean Spicer. Scaramucci vabastati ametist Trumpi uue personaliülema John Kelly poolt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles