Läti maksuamet: maksupetturid on riigilt röövinud 50 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automüük
Automüük Foto: SCANPIX

Tulenevalt ss.lv portaalis kasutatud maksupettuse skeemidest on Läti riigikassa kaotanud kuni 50 miljonit eurot tasumata makse, ütles riigi maksuameti juht Ilze Cirule Läti televisioonile.

«Meie ekspertide hinnangul on tasumata makse kuni 50 miljoni euro ulatuses,» ütles Cirule.

Tema sõnul juhib vaidlus maksuameti ja ss.lv portaali vahel avalikkuse tähelepanu maksude maksmisele. Cirule sõnul on oluline olla teadlik sellest, et kui kõik tasuvad makse, on lihtsam rahastada tervishoiusektorit ja katta muid vajadusi.

Cirule sõnul algas vaidlus ss.lv portaaliga 2016. aasta alguses, kui maksuamet hakkas portaalile küsimusi esitama, kuid ei saanud portaalilt vastuseid. Tema sõnul on üritatud jõuda kokkuleppele, kuid kuna kompromissini ei jõutud, otsustas amet portaali sulgeda.

Riigi maksuamet peatas augusti alguses kuulutusteportaali ss.lv töö, kuna portaal keeldus maksuametile avaldamast seal kauplevate automüüjate andmeid. Maksuamet peatas ka ss.lv omanike teise ettevõtte Internet töö. Populaarne kuulutusteportaal jätkab tööd aadressil ss.com.

Maksuamet leidis, et ss.lv lehekulge kasutati ebaseadusliku autoäri ajamiseks. Üks suuremaid taolisi ettevõtmisi oli umbes 700 auto müük, millelt jäi tasumata makse umbes 500 000 euro ulatuses, kinnitas Leta-le Läti maksuameti tulude osakonna juht Sandra Karklina-Admine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles