Züleyxa Izmailova vastus Sinisele Äratusele: pruun ei ole uus roheline (9)

Züleyxa Izmailova
, Erakonna Eestimaa Rohelised juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Züleyxa Izmailova
Züleyxa Izmailova Foto: Liis Treimann

Erakonna Eestimaa Rohelised juht Züleyxa Izmailova kommenteerib, et Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) noortekogu Sinine Äratus pressiteade, justkui tõelist rohelist maailmavaadet pakub nende katuseorganisatsioon, on puhas tühijutt.

13. augustil 2017 esitas end rahvuskonservatiivse ideoloogia kandjaks nimetava parlamendi erakonna noortekogu ajakirjandusele teate, milles väidetakse, et Eestis seisavad rohelise ilmavaate eest vaid rahvuslased.

Mis on ju omamoodi naljakaski, kui võtta arvesse, et nimetatud erakonna äsja ilmutatud «programmis» 10 käsku ei mainita loodushoidu poole sõnagagi ja selle peamine sõnum on millegi või kellegi põlema panemine.

Kahjuks ei pea Eesti rahva huvide eest seisjateks maskeeruva seltskonna loodusvaenulikke tegemisi kaugelt otsima hakkama, sest äsja parlamendis hääletusel olnud Eesti metsi ja looduslikku mitmekesisust kahjustava seadusemuudatuse vastu hääletas riigikogu seitsmest rahvuskonservatiivsest liikmest vaid üks.  

Tõelist õõva pakkusid aga sama seltskonna väljaütlemised riigikogus, kui menetlusest hääletati välja eelnõu, mis oleks ette näinud karusloomafarmide sulgemise kümne aasta jooksul. Rahvuskonservatiivse fraktsiooni absurdsete ja lausa labasuseni küündivate sõnavõttude hulgas oli ka arvamus, et farmiloomade elu tillukeses puuris on parem kui loomulikus keskkonnas elavatel loomadel. Loomulikult hääletas viimne kui üks ekrelane karusloomafarmide sulgemist nõudva eelnõu vastu.

Kas kogum, mis betoonerakondade juhtimisel võtab vastu Eesti metsi kahjustava seaduse ning tegeleb peamiselt vähemuste tagakiusamisega ja mõnitab Riigikogu saalist teiste liikide õiguste eest seisjaid, on loodussõbralikud rohelise ilmavaate esindajad?

Me kõik teame vastust. Eestis on vaid üks tõeliselt roheline poliitiline liikumine, mis seisab nii looduskeskkonna kui ka selle asukate õiguste eest; nii puhta energiatootmise kui ka inimeste õiguste eest tarbida puhast vett ja mürgivaba toitu. Eestimaa Rohelised tegutsevad nende ja paljude teistegi põhimõtete nimel vihkamise-vabalt koos inimestega nende rahvusest, soost, uskumustest, nahavärvist ja seksuaalsest sättumusest olenemata.

Sinise Äratuse pressiteade

Tõelist rohelist maailmavaadet pakub rahvuslus

Vastuseks Eestimaa Roheliste otsusele toetada kooseluseadust, mis seob nad globalistliku vasakpoolse agendaga, teatavad EKRE noorteliikumise Sinine Äratus juhid, et tõeliselt rohelise maailmavaate eest seisavad Eestis üksnes rahvuslased.

Kui vasakpoolsed liituvad rohelise poliitikaga, siis seda vaid hirmust kliimasoojenemise ja väljasuremise eest, leiab Sinine Äratus. EKRE ja Sinine Äratus pakuvad hirmurohelusele alternatiivi, mis ei kaasa endaga Lääne vähemuspoliitikat, vaid jääb enda kodu juurde.

«Tähtis ei ole mitte puukvoot linnatänaval või puhta õhu protsent arvutiekraanil, vaid eestlase mõttemaailma looduskesksus,» ütleb Sinise Äratuse juhatusse kuuluv Remi Sebastian Kits. «Me ei armasta loodust selle utilitaarsuse või tulevaste katastroofide pärast, vaid kuna kodu on meile ilmatult armas ning meie esivanemate pärand ei tohi hävineda.»

Side oma rahvuse ja kodumaaga dikteerib juba iseenesest rohelist poliitikat, usub Sinine Äratus. Nii sai ka laulev revolutsioon alguse fosforiidisõjast – soovist hoida oma kodumaad puhtana. Ajaloos on roheline poliitika pärit just rahvuslusest ja alles 20. sajandi teisel poolel on vasakpoolsed püüdnud seda kaaperdada.

«Sinine Äratus toetab radikaalsemat rohelist poliitikat, et nii lendorav kui ka eestlane saaksid veel 21. sajandi lõpus lennata,» lisab Kits.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles