Verise laupäeva järg: Anonymous võttis üle neonatside propagandasaidi (1)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: The Daily Stormer

Üleilmne häkkerite rühmitus Anonymous on pärast verist nädalavahetust võtnud oma kontrolli alla neonatside veebilehe The Daily Stormer ja selle oma sisuga täitnud.

«See leht on nüüd Anonymouse kontrolli all. Tegime seda pühendusega Heather Heyerile – paremäärmuslastest valgete autorünnaku ohvrile (auto sõitis laupäeval protestijatele otsa ja 32- aastane Heyer hukkus  – toim). Daily Stormer ja Andrew Andlin on liiga kaua levitanud oma viha,» seisab Anonymouse teates ülevõetud keskkonnas.

Rühmitus lubab veebikeskkonna täielikult sulgeda 24 tunni jooksul. Ka veebimajutuskompanii GoDaddy andis veebisaidile 24 tundi aega, et keskkonna omanikud oma veebilehe mujale koliksid. Põhjuseks hukkunud Heather Heyeri suhtes avaldatud pahatahtlikud, solvavad ja mõnitavad materjalid.

USAs Charlottesville'is leidis nädalavahetusel aset paremäärmuslaste kokkusaamine, millel osales nii neonatse, Ku Klux Klani liikmeid kui ka Alt Right liikumise esindajaid. Selle vastu protestijate meeleavaldusel olid patsifistid, inimõigusorganisatsioonide esindajad ja rassismivastased.

20-aastast Ohiost pärit paremäärmuslast James Alex Fieldsi kahtlustatakse selles, et ta korraldas vägivalla vastu suunatud meeleavalduse ajal autorünnaku, tappes Heather Heyeri ja vigastades paarikümmet inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles