Ratas sõidab töövisiidile Türki

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi lipp
Türgi lipp Foto: SCANPIX

Peaminister Jüri Ratas alustab täna kahepäevast töövisiiti Türgis.

Ratas külastab Süüria piiri lähedal asuvas Gaziantepi linnas Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni esindust ja Nizipi linnakus asuvat pagulaslaagrit ning kohtub Gaziantepi linnapea Fatma Şahiniga, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Edasi suundub Ratas Türgi pealinna Ankarasse, kus kohtub homme Türgi riigijuhtidega, teiste seas peaminister Binali Yıldırımiga.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel arutatakse kohtumistel Euroopa Liidule ja Türgile olulisi teemasid nagu ränne ja pagulaste olukord, julgeolek ja võitlus terrorismiga, kuid ka Eesti ja Türgi suhteid.

Euroopa Liit ja Türgi sõlmisid 2016. aasta kevadel kokkuleppe, mis peatas suuresti Türgi kaudu ebaseaduslike põgenike tulva Euroopasse. Praegu elab Türgis üle kolme miljoni pagulase, neist enamik Süüriast.

Euroopa Liit toetab Türgit pagulaste aitamisel kahe aasta jooksul kolme miljardi euroga, Eesti panus pagulasrahastusse on 2,8 miljonit eurot. Euroopa Liit ja liikmesriigid teevad Türgiga koostööd, et parandada humanitaarolukorda Süürias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles