Guami raadiotes lasti kogemata käiku häiresignaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guami lipp
Guami lipp Foto: Erik de Castro/Reuters/Scanpix

Kaks Guami raadiokanalit edastasid täna eetris ekslikult häiret vahetult toimuvast rünnakust ajal, mil Põhja-Korea ähvardab tulistada Guami lähedale rakette.

Kaks raadiojaama kasutasid hädaolukordadeks mõeldud süsteemi ja väljastasid kell 12.25 kodanikuohu hoiatuse. Hiljem kinnitati, et tegemist oli eksitusega ja tegelikku ohtu ei olnud.

«Elanikel ja külalistel palutakse jääda rahulikuks,»  teatas Guami sisejulgeolekunõunik George Charfauros. «Ohutase pole muutunud,» ütles ta.

Sisejulgeolekuministeerium kinnitas, et loata toimunud test ei olnud seotud ühegi eriolukorra, ähvarduse või hoiatusega. Ministeerium lubas tagada, et selline inimeksitus enam ei kordu. Möödunud nädalal teatas Põhja-Korea sõjavägi, et saab augusti keskpaigaks valmis üksikasjaliku plaani tulistada neli keskmaa ballistilist raketti Guami ümbrusesse ja esitab selle Põhja-Korea liidrile Kim Jong-unile heakskiitmiseks.

Eile seda ka tehti. Kim ütles pärast plaani ülevaatamist, et esialgu ta plaani ellu ei vii ja jätkab jänkide mõtlematu ja rumala käitumise jälgimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles