Kohtla-Järve kooli koristaja keeras enne surnukskukkumist klassiukse seestpoolt lukku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve kesklinna põhikooli hoone.
Kohtla-Järve kesklinna põhikooli hoone. Foto: Kohtla-Järve kesklinna põhikool

Kohtla-Järve kesklinna põhikoolis eile akent pestes kolmandalt korruselt surnuks kukkunud koristaja oli enne traagilist juhtumit klassiukse seestpoolt lukku keeranud, miks naine seda tegi, peab välja selgitama uurimine.

Kohtla-Järve põhikooli direktor Julia Kalamajeva ütles venekeelsele Postimehele, et kooli töötajad läksid pärast traagilist sündmust klassiruumi ning kohapeal selgus, et uks oli seestpoolt võtmega lukku keeratud.

Kooli töötajad oletavad, et 67-aastane Tatjana otsustas enne akent pesema asumist ukse lukku panna, kuna kartis, et keegi astub sisse, kui ta akna peal on ja tõmbetuul võib osutuda ohtlikuks. Kuid see on vaid kooli töötajate oletus.

Kohtla-Järve kesklinna põhikooli direktor Julia Kalamajeva.
Kohtla-Järve kesklinna põhikooli direktor Julia Kalamajeva. Foto: Kohtla-Järve kesklinna põhikool

Koolidirektor oli eile esimest päeva pärast puhkus tööl. Ta avaldas imestust, miks läks koristaja akent pesema, kuna keegi ei olnud talle sellist korraldust andnud.

«Ta hakkas akent omal initsiatiivil pesema. Me küll peseme enne õppeaasta algust kooli aknad puhtaks, kuid see on ebatavaline, et keegi seda üksi teeb. Tavaliselt pestakse meie koolis aknaid alati kahekesi. Koolis kehtestatud instruktsioonide kohaselt pesevad kooli töötajad ise aknaid ainult seestpoolt, aga Tatjana otsustas millegipärast akent ka väljastpoolt pesema hakata,» rääkis direktor.

Ajakirjaniku küsimus, kuidas aknaid siis väljastpoolt pestakse, ajas kooli direktori segadusse. Ta selgitas paljusõnaliselt, et mingeid spetsiaalseid pesemistöid kool väljastpoolt ei telli. «Me ütleme oma töötajatele alati, et ärge peske väljastpoolt, peske ainult seestpoolt,» rääkis koolijuht.

Julia Kalamajeva on töötanud Kohtla-Järve kesklinna põhikooli direktorina alates 2008. aastast. «Ma olen varem jälginud, kuidas töötajad koristavad ning alati on kõiki ohutusnõudeid täidetud,» ütles ta.

Kalamajeva sõnul on tal pärast juhtunut rohkem küsimusi, kui vastuseid. «Vaatasin just koristaja ametijuhendi üle ja veendusin, et ta on ise andnud allkirja selle kohta, et ta on tööohutuse reeglitest aru saanud. Seal on mustvalgel kirjas, et aknalaual ei tohi seista, ometi ta tegi seda. Samuti on juhendis kirjas, et akent tohib pesta vaid spetsiaalse aknapuhastusharja ja puhastusvahendiga, et aknalaud ei saaks märjaks, kuid tema kasutas aknapesuks ämbrit ja lappi,» ütles direktor.

Viru ringkonnaprokuratuuri esindaja ütles Postimehele, et praegu on veel vara kommenteerida, mis eile koolis täpselt juhtus. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis hõlmab endas töötervishoiu- ja tööohutusnõuete ning tehnilise järelevalve nõuete eiramist, kui sellega on ettevaatamatusest põhjustatud inimese surm. Kohus võib sellise teo eest karistada rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Tatjana töötas koolis 20 aastat. Tal on täiskasvanud poeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles