Mali presidendi kinnitusel islamistidele ei alistuta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali president Ibrahim Boubacar Keita ja Burkina Faso president Roch Marc Christian Kabore.
Mali president Ibrahim Boubacar Keita ja Burkina Faso president Roch Marc Christian Kabore. Foto: AHMED OUOBA/AFP

Mali president Ibrahim Boubacar Keita külastas teisipäeval Burkina Fasot pärast veriseid terrorirünnakuid mõlemas riigis ja kinnitas, et Saheli rahvad seisavad ühtsena džihadismi vastu ja usuäärmuslastele ei alistuta.

"Sahel on ühte seistes terrorismi vastu. Me ei anna alla, nad ei suuda meid hirmutada. Nende pürgimusi meid omas kodus kartma sundida ei saada edu," rääkis Keita ühisel pressikonverentsil Burkina Faso presidendi Roch Marc Christian Kaborega.

Ouagadougous tapeti pühapäeval rünnakus restoranile 18 inimest, kelle seas kaheksa välismaalast. Malis ründasid islamistid esmaspäeval kahte ÜRO baasi ja tapeti üheksa inimest.

Mali ja Nigeri vahel asuvas vaeses Burkina Fasos on viimastel aastatel aset leidnud mitmed rünnakuid, mille on omaks võtnud džihaadirühmitused.

Kaugelt kõige veriseim neist toimus 2016. aasta jaanuaris Ouagadougou kesklinna hotellis ja lähedalasuvas kohvikus, kus kokku sai surma 30 inimest, sealhulgas mitu välismaalast.

Mali missiooni peetakse ohtlikemaks ÜRO aktiivsetest rahuvalvemissioonidest.

ÜRO Julgeolekunõukogu võttis juunis üksmeelselt vastu resolutsiooni, mis teeb võimalikuks viie Aafrika riigi väeüksuste saatmise Saheli võitlema sealse piirkonna džihadistidega. Burkina Faso, Tšaad, Mali, Mauritaania ja Niger ehk G5 riigid leppisid märtsis kokku ühises terroritõrjeoperatsioonis.

Burkina Faso, Mali, Mauritaania, Niger ja Tšaad loovad 5000-sõdurilise ühisüksuse, mis peaks võitlema Sahara kõrbest lõunas aset leidvate džihadistide rünnakute, tulistamiste ja inimröövide vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles