Schumacher istub Belgia GPl legendaarse F1-auto rooli

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher 1994. aastal oma Benetton Fordiga ülejäänud sõitjaterivi juhtimas
Michael Schumacher 1994. aastal oma Benetton Fordiga ülejäänud sõitjaterivi juhtimas Foto: Imago/ScanPix

F1 MM-sari naaseb suvepuhkuselt augusti viimasel nädalavahetusel Belgia GP-ga. Lisaks Lewis Hamiltoni ja Sebastian Vetteli lahingule MM-tiitli nimel näeb Spa ringrajal üle aastate ka Schumacherit: praegu koos Ralf Aroniga F3 sarjas võistlev Mick Schumacher roolib šõusõidus oma seitsmekordsest maailmameistrist isale esimese MM-tiitli toonud vormelit.

Michael Schumacheri üliedukaks kujunenud karjääri esimene GP võit – kokku teenis sakslane neid 91 – tuli 1992. aasta 30. augustil just Spa ringrajal ning veerandsajandi täitumise tähistamiseks on pühapäeval enne GP-sõidu algust rada isa jälgedes käiva Micki päralt. Noore sakslase kätte usaldatakse 1994. aasta Beneton-Ford vormel, millega tema isa esimest korda maailmameistriks krooniti.

Michael Schumacheri esimesest etapivõidust MM-sarjas möödub augusti lõpus 25 aastat. / Imago/Scanpic
Michael Schumacheri esimesest etapivõidust MM-sarjas möödub augusti lõpus 25 aastat. / Imago/Scanpic Foto: /imago/Kr

2012. aastal vormelisõitja karjääri lõpetanud ja teistkordselt vormel 1 sarjast taandunud Michael Schumacheriga juhtus raske õnnetus 2013. aasta viimastel päevadel, kui ta oli koos poeg Mickiga Prantsusmaal Meribeli kuurordis suusatamas – väljaspool tähistatud radu sõitnud Schumacher kukkus ja lõi pea vastu kivi. Sakslase pead kaitses küll kiiver, ent löök oli nii tugev, et peakaitse purunes. Schumacher sai raske peatrauma, mille tõttu Grenoble’i haigla arstid panid ta kuueks kuuks kunstlikult tekitatud koomasse. Ta toodi koomast välja 2014. aasta juunis, viidi Šveitsi Lausanne’i ravile ning alates 2014. aasta septembrist on ta kodusel ravil, kuid oletatavalt liikumisvõimetu. Vormelipiloodi tervisest on teada vaid see, et Schumacher taastub Šveitsis Glandinis asuvas kodus, mis on ümber ehitatud erahaiglaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles