Guatemala haiglas sai tulistamises surma seitse inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud pärast rünnakut haigla  ees.
Politseinikud pärast rünnakut haigla ees. Foto: Luis Soto/AP

Guatemala ühes suurimas haiglas sai kolmapäeval puhkenud tulistamises surma seitse ja haavata 12 inimest, teatasid võimuesindajad.

Hukkunute seas oli kaks last. Viis ründajat võeti kinni.

Pealinnas asuva Roosevelti meditsiinikeskuse juhataja Carlos Soto kirjeldusel tungisid varahommikul haiglasse relvastatud mehed, kes hakkasid tulistama.

Politsei andmetel oli tegemist tänavajõugu Mara Salvatrucha liikmetega, kes üritasid vabastada ühte oma haiglas politseivalve all viibivatest liidritest. Politsei avaldas Twitteris fotosid kurjategijatelt konfiskeeritud automaatrelvadest.

"Ma kuulsin väga palju laske. Ma olin parajasti ooteruumis, kui juhuslik kuul tabas mind jalga. Ma nägin, kuidas kuul ühte meest näkku tabas. See oli kohutav. Kõik otsisid varju," kirjeldas oma pojale haiglasse järele tulnud Astrid Villatoro.

Politsei eestkõneleja Jorge Aguilari kinnitusel sai seitse inimest surma ja 12 haavata. Viis ründajat võeti kinni.

Siseministeeriumi avalduse kohaselt oli ründajate eesmärgiks jõugujuhi Anderson Daniel Cabrera Cifuentesi vabastamine, kes oli haiglasse ravile toodud. Kurjategijat valvasid kolm relvastatud vanglatöötajat, kellest üks sai surma ja teised kaks haavata. Cifuentes on vangistatud süüdistatuna muu hulgas mõrvas.

"Ma olen väga häiritud, et taolised asjad Guatemalas juhtuvad. Inimesed on võimude peale väga vihased," märkis tunnistaja Elena De Leon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles