Galerii: Donbassis pantvangis olnud Tõnis Assoni uus raamat: kõige tähtsam oli positiivne mõtlemine (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2014. aastal Ida-Ukrainas mässuliste käes pantvangis olnud Tõnis Asson esitles täna oma uut raamatut «Saatuse pantvangid. OSCE vaatlejana Donbassis», mis on autori sõnul lugu mitte ainult neljast eri rahvusest vaatlejast.

«Saatuse  pantvangid ei olnud niivõrd meie, kes istusid seal 32 päeva luku taga, vaid selle all on mõeldud laiemalt neid inimesi, kes on selles kriisis praegu sees, kes on sattunud sellesse kriisi olude sunnil või niinimetatud saatuse süül, sest olid valel ajal vales kohas või olid neil ainult halvad valikud,» rääkis Tõnis Asson Solarise keskuses toimunud esitlusel.

Asson tunnistas, et vaatlejad kartsid kõige rohkem seda, et nad kistakse mingisse räpasesse poliitilisse mängu, kus neist ei sõltu mitte midagi. Ta märkis, et raamatu võtmesõnaks on «positiivne mõtlemine». Just seda taotakse igale missioonile minevale vaatlejale või spetsialistile ettevalmistusel pähe.

Lisaks positiivsele mõtlemisele aitasid Assonil ning Šveitsi, Taani ja Türgi vaatlejal vaimu erksana hoida üksteise lähedus, sest neid hoiti koos. Samuti oli oluline mingigi tegevus, kasvõi kaardimäng.

Assoni hinnangul kestab Ida-Ukraina konflikt veel kaua, sest selle osalised ei anna järele ja paljud on juba motiveeritud isiklikust kättemaksust. Kuigi nii mõnedki on aru saanud, et neid kasutati suures mängus ära, ei lubata neil paraku mängust väljuda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles