Öö täis kultuuri

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Sinivee

26. augustil saab Tallinnas juba kolmandat korda teoks sündmusterohke festival Kultuuriöö. Programmis on rohkelt tasuta kontserte, põnevaid ekskursioone, õpitube, näitusi ja palju muud.

Kultuuriameti juhataja Aini Härmi sõnul on Kultuuriöö eesmärgiks näidata Tallinna kultuurielu mitmekülgsust ja vaheldusrikkust. «Ühe õhtu jooksul on huvilistel võimalik nautida nii Eesti parimate muusikute esinemisi eri žanrites ja lavadel, tutvuda temaatilistel ekskursioonidel pealinna ajalooga kui ka nautida vaid selleks õhtuks valminud heli- ja multimeedia installatsioone. Üritused toimuvad Raekoja platsil, Linnateatri Lavaaugus, Linnamuuseumi filiaalides, Kultuurikatla aias ja paljudes põnevates paikades üle linna,» lisas Härm.

Iga Kultuuriöö sündmuse teeb erileseks kordumatus, sest ainult selleks päevaks korraldatud kontserdid, teatrietendused, kunstiprojektid, ekskursioonid on loodud üheks õhtuks ja toodud publiku jaoks uutesse, avastamisrõõmu pakkuvatesse kohtadesse Tallinna vanalinnas. 

Augustikuu viimasel laupäeval astuvad publiku ette sellised tuntud artistid, nagu Ott Lepland, Vaiko Eplik, Erki Pärnoja, Kalle Sepp ja Mikk Tammepõld, lisaks ansambel 2 Quick Start, Ashilevi band, laulvad näitlejad Priit Strandberg ja Kristjan Üksküla ning kollektiiv 10 Minutit Hirmu, noortebändid Steps To Synapse ja Bourbon Sugar. Ekskursioone viivad läbi Jaak Juske, Josef Kats, Tõnu Pedaru jt.

Teatris KELM näeb lavastust «Riverside Drive» ja Telliskivi Loomelinnakus filmi «Kuku: mina jään ellu». 

Sarnaselt paljudes maailma linnades toimuvate kultuuriöödega on programm mahukas ja tegevusi jagub igale maitsele – nii klassikutele, punkaritele kui ka lihtsalt kultuurinautlejatele.

Kultuuriööd korraldab Tallinna Kultuuriamet ning koostööpartnerid: Tallinna Linnamuuseum, Linnateater,  Pelgulinna Rahvamaja, Tallinna Keskraamatukogu, Tallinna Filharmoonia, Banaanikala Projektiteater, Kultuurikatla aed PADA, Teater KELM, festivalid «Ava lava, Tallinn!», «Tallinna tornid» ja «Dovlatovi päevad Tallinnas», Põhja-Tallinna Valitsus, festival SAAL Biennaal jt.

Kogu kavaga saab tutvuda lehel: http://www.tallinn.ee/kultuurioo

Üritused on tasuta, kui piletiinfot pole märgitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles