Barcelona leinas rünnaku ohvreid

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilne mälestusüritus Barcelona Plaça de Catalunya peaväljakul, kus ohvreid mälestati minutilise leinaseisakuga.
Eilne mälestusüritus Barcelona Plaça de Catalunya peaväljakul, kus ohvreid mälestati minutilise leinaseisakuga. Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Kuni seni seostus Barcelona tuiksooneks olev La Rambla Hispaania suuruselt teise linna elurõõmudega, siis üleeilse terrorirünnaku järel tähistab see ka haava, mis löödi sügavale selle elanike südamesse.

Nüüd tuletab see veidi enam kui kilomeetrine suurema osa aastast rohelusse varjunud promenaad, mis ühendab Barcelona peaväljakut merega, meelde ka õuduste õhtut ning pidevat terrorismiohtu, millega tänapäeva maailmas arvestada tuleb.

Kuigi eile hommikul avati La Rambla uuesti, oli tavaliselt nii elav ja elurõõmus tänav vaikne. «Sellest on kahju,» ütles ameeriklasest turist John Lanza uudisteagentuurile AP, «tänav on mõistagi vaiksem kui tavaliselt, kuid arvan, et inimesed püüavad eluga edasi minna.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles