Külm talv kasvatas Lugtmeijeri naftaäri

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vopak E.O.S.i juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.
Vopak E.O.S.i juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer. Foto: Toomas Huik.

Baltimaade suurima naftasaaduste operaatori Vopak E.O.S.i juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer andis täna ülevaate ettevõtte tegevusest ning tunnistas, et karm talv aitas ettevõttel kasvatada ärimahte.


Vaatamata rasketele talvistele ilmastikuoludele ning suurele külmale, mis jäätas Läänemere, suutis Vopak E.O.S. käidelda selle aasta esimese kolme kuuga ligikaudu 10 protsenti rohkem naftasaadusi kui aasta varem.

Lugtmeijer selgitas, et möödunud talv tõi kaasa rekordilise lumesaju ning see pani tõsiselt proovile Läänemere piirkonna eksporditerminalid, mis pidid tagama naftasaaduste katkematu käitlemise.

Kuna Venemaa naftatoodang suureneb ning sealne kodumaine tarbimine väheneb, ei jäänud rasketes navigatsioonitingimustes naftatöötlemistehastel midagi muud üle, kui loota täielikult raudteetranspordile.

Nimelt esines Lugtmeijeri sõnul talvel olukordi, kus raskete jääolude tõttu olid Venemaa vetes jäävangis sisuliselt kümned laevad.

Selline olukord kujunes aga Vopak E.O.S.ile soodsaks – ettevõte käitles lõppenud talvel suure osa Venemaa naftatöötlemistehaste ekspordist.

Lugtmeijeri kinnitusel mängis seejuures olulist rolli just Vopakile kuuluv raudteefirma E.R.S., mis hoolitses Vopak E.O.S.i naftarongide katkematu voolu eest siinsetesse terminalidesse.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles