Simson: valimistele võib jõuda Savisaare nimekiri, kus teda ennast ei ole

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson Foto: Robin Roots/Õhtuleht

Majandusminister Kadri Simson (Keskerakond) ütles nn Savisaare nimekirja kohta, et tal on raske seda kommenteerida, kuna jääb ebaselgeks, kas tagandatud linnapea üldse kandideerib ja kellega koos ta kandideerib.

«On variant, et Edgar Savisaar on küll kandidaat, kuid mitte omanimelises nimekirjas. Teine variant on see, et valimistele jõuab küll Savisaare nimekiri, kuid pole Savisaart,» pakkus ta.

Siiski on ta veendunud, et kohalik poliitika on meeskonnamäng, mistõttu on keeruline Savisaarel üksinda midagi ära teha.

«Kui Savisaar ühes ringkonnas üles astub, ei ole see piisav korralikuks soorituseks. Minu ajalugu erakonnas on 22 aastat ja ma arvan, et pole möödunud ühtegi valimiseelset aega, kui Savisaar poleks valimisliite maha teinud,» rääkis Simson.

Küsimuse peale, et kas ta Savisaare kohtuprotsessi jälgib, vastas Simson, et tal pole selle jaoks eriti aega. «Ma tean, et see käib, aga pealkirjadest pole kaugemale vaadanud. Kohtuprotsess tekitab minus samu tundeid nagu iga teise uudise lugemine.»

Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud ja korruptsioonisüüdistustega kohtu alla antud Edgar Savisaar tuli augusti alguses välja plaaniga moodustada Tallinnas eraldi valimisnimekiri. Seal on lubanud kandideerida ka Olga Ivanova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles