Pakiautomaate tuleb tänu e-poodide populaarsusele ohtralt juurde

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakiautomaate tekib juurde nagu seeni pärast vihma.
Pakiautomaate tekib juurde nagu seeni pärast vihma. Foto: Kris Süld

Omniva paigaldab sügisel Baltikumi 65 uut pakiautomaati. Lisaks laiendatakse mitmeid olemasolevaid automaate, mille tulemusena saab pakiautomaadivõrgustik pea poole võrra suuremaks.

Sügisese laienemise käigus paigaldab Omniva Eestisse 10, Lätti 30 ning Leetu 25 uut pakiautomaati, samuti tuleb olemasolevatele automaatidele pakikappe juurde. Omniva pakiautomaadivõrgu juhi Tanel Rauni sõnul on laienemise peamiseks eelduseks olnud kiire e-kaubanduse areng.

«E-kaubanduse, eriti aga piiriülese e-kaubanduse kasv on olnud niivõrd kiire, et mitmed automaadid on üha kasvavate mahtude tõttu ka väikeseks jäänud,» täpsustas Raun. «Enamik inimesi soovivad oma pisipakid saada just pakiautomaati, kust neid kõige mugavam kätte on saada.» Eestis saavad kappe juurde 45 automaati, kogu Baltikumis kasvab võrgustik aga 46 protsenti.

Raun lisas, et kuigi laienemise maht on kinnitatud, siis uute automaatide asukohtadest on veel vara rääkida. «Kindlasti saavad uued automaadid asuma kohtadesse, kus nende järgi kõige suurem nõudlus on. Kahtlemata vajavad jõulude eel täiendust rahvarohked ning tiheda pakiliiklusega piirkonnad, kus on oodata suuri ülemahtusid,» täpsustas Raun.

Kuigi selleaastased asukohad on juba välja valitud, käivad Rauni sõnul praegu veel läbirääkimised ja lepingute sõlmimised, millega soovitakse ühele poole saada sügise esimeses pooles.

Viimati kasvatas Omniva oma pakiautomaadivõrgustikku möödunud kevadel ja suvel kui paigaldati üle Baltikumi 72 uut automaati. Omniva pakiautomaatide võrgu juhi Tanel Rauni sõnul kohandatakse võrgustikku pidevalt vastavalt inimeste vajadustele. «Jälgime kõigi piirkondade pakimahte, et siis selle põhjal oma võrgustikku täiendada või ümber kujundada,» selgitas Raun.

Praeguseks on Omnival kogu Baltikumis enam kui 120 linnas 276 automaati ligi 33 000 pakilahtriga. Lähima viie aasta jooksul investeeritakse pakiautomaadivõrgustikku üle 20 miljoni euro, mille tulemusena plaanitakse Baltikumi pakiautomaatide arv mitmekordistada. Lõppjärgus on ka kevadel algatatud rahvusvaheline riigihange eritüübiliste pakiautomaatide soetamiseks, mis aitab teenusega inimestele veelgi lähemale jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles