Egiptuse välisminister loodab Eestilt digiõpetust

Juhan Mellik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse välismuinister Sameh Hassan Shoukry.
Egiptuse välismuinister Sameh Hassan Shoukry. Foto: Vitaliy Belousov/Sputnik/Scanpix

Eestit külastas Egiptuse välisminister Sameh Hassan Shoukry, kes käis siin uurimas kahepoolsete suhete võimalikke arenguid ja seda, mida võiks Kairo õppida Eesti digiriigi osas.

«E-valitsus annab võimaluse paremateks reformideks ja riiklikeks teenusteks, samuti pakub vahendi ohjeldamaks korruptsiooni ja väärkäitumist,» lausus Shoukry välisministeeriumis peetud pressikonverentsil. Ta avaldas ühtlasi lootust, et Eesti pakub suhetes Euroopa Liiduga Egiptusele suuremat toetust.

Mis puudutab Eesti majanduslikke võimalusi Egiptuses, siis tõi Shoukry eraldi välja mõne aasta eest algatatud Suessi kanali arendusprojekti, mis meelitavat investoreid spetsiaalsete soodusmeetmetega. Ühtlasi rõhutas Shoukry, et Egiptus on turvaline – pidades silmas viimaste aastate terrori tõttu kannatada saanud turismisektorit.

Välisminister Sven Mikser rõhutas, et terve Aafrika ja Lähis-Ida peale on Egiptus ainuke riik, kus meil on oma saatkond. Piirkondlik stabiilsus on tema sõnul nii Euroopa kui ka Egiptuse huvides.

«Kindlasti pole mingit konflikti huvide ja väärtuste vahel,» vastas Mikser küsimusele, kas ei ole Euroopa majandusliku omakasu nimel nõus ehk pigistama silma kinni inimõiguste kohati küsitava olukorra suhtes Egiptuses. Need teemad olevat suhtluses Egiptusega päevakorras pidevalt, kõrvuti teiste küsimustega.

Shoukry külaskäik oli esimene Egiptuse valitsustaseme visiit Eestisse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles