Facebook kaotab teismelistest kasutajaid

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USA uuringufirma EMarketer prognoosib maailma suurimale sotsiaalmeedia kanalile langust teismeliste kasutajate seas. 

EMarketeri prognoosi järgi kasutab 2017. aastal Facebooki 14,5 miljonit USA noort vanuses 12-17 eluaastat, mis on 3,4 protsendine langus võrreldes eelmise aastaga, kirjutab Bloomberg. Uuringufirma hinnangul kolivad teismelised sellistesse sotsiaalmeedia kanalitesse nagu Snapchat ja Instagram, millest viimast omab Facebook. 

Laias laastus on Facebook siiski jätkanud muudkui kasvamist, omades hetkel üle kahte miljardit kasutajat. EMarketeri analüütiku Oscar Orozco sõnul peab Facebook noortele meelepärasemaks muutuma, et neil tekiks vanemaks saades Facebooki kasutamise harjumus. Just neist kasvab välja tulevane kasutajaskond ning Facebook ei saa seda õlekõrt käest kanda. 

«Teismelised Facebooki kasutajad logivad üha vähem sisse ja veedavad platvormil üha vähem aega,» ütles Orozco. «Samal ajal on meil üha enam teismeikka jõudvaid lapsi, kes jätavad Facebooki kasutamise üldse vahele ja kolivad kohe sellistesse keskkondadesse nagu Instagram, mida Facebooki suureks õnneks nad ise omavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles