Kaljulaid tänas Saksamaad Balti riikide julgeolekusse panustamise eest

Martin Kutti
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti president Kersti Kaljulaid ja Saksamaa president Frank-Walter Steinmeier ühisel pressikonverentsil Kadriorus. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
Eesti president Kersti Kaljulaid ja Saksamaa president Frank-Walter Steinmeier ühisel pressikonverentsil Kadriorus. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamägi / Postimees

President Kersti Kaljulaid ja Saksamaa riigipea Frank-Walter Steinmeier rõhutasid eile pärast kohtumist Kadriorus pressikonverentsil kahe maa ühiseid huve Euroopas.

President Kaljulaid ütles, et Saksamaa on Euroopa riikide hulgas suurim panustaja Balti riikide julgeolekusse. Ta tõi esile sedagi, et Saksamaa on Leedus paikneva NATO lahingugrupi juhtriik ja osaleb Balti riikide õhuturbemissioonil Ämaris.

Kaljulaid ütles, et kuigi see oli tema ja Steinmeieri kui riigipeade esimene kohtumine, on ta kindel, et edaspidi saab koostöö olema lihtne, kuna presidendid mõistavad maailma ühtemoodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles