Vägev! MM-hõbeda võitnud Heiki Nabi tagasi maailma tipus (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi jõudis MMil finaali ja tagas seega endale karjääri kuuenda tiitlivõistluste medali.
Heiki Nabi jõudis MMil finaali ja tagas seega endale karjääri kuuenda tiitlivõistluste medali. Foto: CHRISTOPHE SAIDI/SIPA/CHRISTOPHE SAIDI/SIPA/Scanpix

Heiki Nabi tõestas Pariisis, et teda on veel vara maha kanda. 2015. aasta EMil võidetud pronksmedali järel jäi Nabi neljal tiitlivõistlusel järjest medalita. MM 2015 – 8. koht, EM 2016 – 10. koht, Rio olümpia – 5. koht (kaotas kaks ja võitis ühe matši), EM 2017 – 14. koht.

Seeriast jäi mulje, et endast ligi 20 kilogrammi raskemate meestega madistamine (Nabi võistluskaal on 113 kg kandis, aga raskekaalu ülempiiri tõsteti 2014. aastal 120 kg-lt 130-le) on hakanud neljandasse aastakümnesse jõudnud Nabile üle jõu käima. Vale puha! Nabi särts on alles ja tõi talle MMil hõbemedali!

Raskekaalu võistlus Pariisis toimus ilma valitsejata – kolmel eelmisel olümpial kuldmedali võitnud 34-aastane kuubalane Mijain Lopez Núñez võttis pärast mullust triumfi Rio de Janeiros vaheaasta ja jättis trooni tühjaks. Favoriidina tuli matile Kayaalp, aga kõik muu oli lahtine.

Lisaks maadlusesse sisse programmeeritud ettearvamatusele – matš kestab kuus minutit ja enne poolfinaali kaotanutest pääsevad miinusringi vaid hilisematele finalistidele alla jäänud – on ju tegu olümpiajärgse aastaga, mil mõnigi tugev maadlusriik kipub veidi eksperimenteerima, et saada vihjeid, kellele tasub uues olümpiatsüklis panused teha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles