Aparaaditehase festival laieneb Kastani tänavale

Liisa-Lotta Veiken
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus eelmise aasta Müürilille täikast.
Fotomeenutus eelmise aasta Müürilille täikast. Foto: Margus Ansu

Eeloleval nädalavahetusel toimub Aparaaditehase festival, mis pakub kahe päeva jooksul rikkalikku kultuuriprogrammi. Tänavu väljutakse tehase piiridest ning laupäevasel hoovipäeval suletakse osa Kastani tänavast Müürilille täika ja tänavalava tarbeks. 

Aparaaditehase tegevjuht Erki Pruul rääkis, et festivali korraldatakse teist korda ja sellel aastal on Kastani tänav osaliselt kinni pandud ning väljutakse tehase territooriumilt. «Kastani tänavat ei ole varem mingisuguse kultuuriürituse tarbeks kinni pandud,» sõnas ta.

Reedel  avab Aparaaditehas oma uksed linnarahvale. Muidu suletud koridorid ja ateljeed-stuudiod on sel päeval kell 16—20 kõikidele huvilistele lahti. Paljud majalised pakuvad sel päeval oma ruumides spetsiaalset programmi, kas töötubade, näituste või mingi muu tegevusega.

Lisaks avatud ustele peetakse hoovis pinksiturniir, hoovilavalt mängivad muusikat DJd ja lisaks restoranide terrassidele võtab osa hoovist enda alla kohvikuala, kus pakutakse head-paremat veinidest veganburgeriteni.

Kastani tänavat ei ole varem mingisuguse kultuuriürituse tarbeks kinni pandud, sõnas Aparaaditehase tegevjuht Erki Pruul.

Pruul rääkis, et reedel toimub ka orienteerumispäev, kuna Aparaaditehas on Eesti orienteerumisajaloo mõttes oluline koht. «Siin tegutses orienteerumisklubist Ilves välja kasvanud õmblustööstus ja see on päris äge viide ajaloole.» Tema sõnul teeb spordiklubi Seiklusring selle kandi esimese orienteerumiskaardi ning start ja finiš on Aparaaditehase hoovis.

Teisel festivalipäeval alates kella seitsmest õhtul käivad Aparaaditehase hoovist läbi kohaliku alternatiivmuusika suurnimed – Tartu Popi ja Rocki Instituut, Hunt ja Meisterjaan.

Mõlemad festivalipäevad lõppevad Erinevate Tubade Klubis, kus tantsulisema muusika järgi on võimalik pidu pikendada kuni varaste hommikutundideni.

Kogu festivaliprogramm, välja arvatud peod ööklubis, on osalejatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles