Uuring: Vabaerakonna toetus langes valimiskünnise lähedale (8)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Kõige populaarsemad erakonnad on jätkuvalt Keskerakond ja Reformierakond, kuid lisaks Isamaa ja Res Publica Liidule on langenud valimiskünnise piiri lähedale ka Vabaerakond, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute ASi küsitlusest.

 

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks oma hääle Keskerakonnale 29 protsenti valijatest, juunis oli Keskerakonna toetus 26 protsenti.

Reformierakonna toetus on 24 protsenti (juunis 26 protsenti), sotside toetus 12 protsenti (juunis 11 protsenti) ja Konservatiivse Rahvaerakonna toetus samuti 12 protsenti (juunis 10 protsenti).

Viieprotsendilise valimiskünnise lähedal liigub nii Vabaerakonna (kuus protsenti), Isamaa ja Res Publica Liidu (viis protsenti) kui ka Eestimaa Roheliste (neli protsenti) toetus, juunikuuga võrreldes on Vabaerakonna toetus langenud kahe ja IRLil ühe protsendipunkti võrra, roheliste oma aga kasvanud ühe protsendipunkti võrra.

Võrreldes valitsuskoalitsiooni ja riigikogu opositsioonierakondade summaarset toetust, on väike ülekaal valitsuserakondade poolel - neid toetab kokku 46 protsenti, opositsiooni jäävaid Reformierakonda, EKREt ja Vabaerakonda 42 protsenti valijatest.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles