Tallinn soovib volbriöö eel alkoholimüügi keeluaega pikendada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne volbriööd pärast kella kuut õhtul enam viina poest osta ei saa.
Enne volbriööd pärast kella kuut õhtul enam viina poest osta ei saa. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus otsustas teha Harju maavanemale ettepaneku peatada alkohoolsete jookide müük Harju maakonna kauplustes ja välikohvikutes 30. aprillil kella 18-st.

Linnavalitsuse ettepaneku järgi peatatakse alkohoolsete jookide jaemüük 30. aprillil kella 18-st kuni 1. mai kella 10-ni.

«Tallinna ettepanekust lähtuvalt on ka varasematel aastatel lõpetatud alkoholimüük Harju maakonnas volbriõhtul tavapärasest ehk kella 22-st varem,» ütles abilinnapea Arvo Sarapuu. «Varasemate aastate kogemused näitavad, et see samm on end igati õigustanud – alkoholijoobest tingitud korrarikkumisi on  olnud piiramatu alkoholimüügi aegadega võrreldes tunduvalt vähem.»

Tallinnas on 30. aprilli õhtul ja ööl vastu 1. maid olnud alkohoolsete jookide jaemüük kauplustes ja välikohvikutes peatatud juba alates 1999. aastast. 2006. aastast liitus selle piiranguga Harju maakond.

Alkohoolsete jookide jaemüügi piiramist 30. aprilli õhtul on alati toetanud ka Põhja prefektuur, kuna see vähendab õigusrikkumisi joobes isikute poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles