Ruusalepp sai tükikese isikutuvastuse idufirmast Veriff

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idufirmade börsi Funderbeam juht Kaidi Ruusalepp
Idufirmade börsi Funderbeam juht Kaidi Ruusalepp Foto: Mihkel Maripuu

Inbank Technologiesi teatel vähendas ta osalust isikutuvastusega tegelevas start-up-ettevõttes Veriff, müües 30 protsenti sellest mitmele investeerimisettevõttele.

Müüdud 30-protsendise suuruse osaluse ostjaks olid ettevõtted Kei Aar OÜ (15 protsenti), Wiser Financial Advisors OÜ (7,5 protsenti) ja Hillstead Capital OÜ (7,5 protsenti).

Kei Aar on seejuures ettevõte, mille üks omanikest (50 protsenti) on idufirmade börsi Funderbeam kaasasutaja Kaidi Ruusalepp.

Järgnevalt paigutasid investorid Veriffi 250 000 eurot lisakapitali. Lisaks toimus osakapitali vähendamine, mille käigus muudeti osaluste struktuuri. Optsioonide realiseerumisel kuuluks asutajale ja meeskonnale enamusosalus.

Inbank Technologies OÜ enda osaluseks Veriffis jäi pärast tehinguid 29,37 protsenti.

Tehingujärgselt on Veriff OÜ suuromanikud Mobi Solutions OÜ (osalus 34,63 protsenti), Inbank Technologies OÜ (29,37) ja Kei Aar OÜ (15). Lisaks kuulub osalus Veriffi asutajale Kaarel Kotkasele.

Wiser Financial Advisors OÜ kaudu Veriffi investoriteringi astunud Gerri Kodres ja Riivo Anton on Eesti Äriinglite Võrgustiku EstBAN äriinglid, kes on investeerinud mitmetesse tehnoloogiaettevõtetesse nagu Vitalfields, Monese ja LeapIN.

Hillstead Capital OÜ kaudu omanike ringi astunud Tuomas Kurki on pikaaegne tehnoloogiaettevõtja ning tänavu kevadel Elisale ja Livonia Partnersile müüdud Santa Monica Networks’i endine suuraktsionär.

Veriff asutati 2015. aastal 20. oktoobril. Ettevõte pakub digitaalset autentimisteenust, mis võimaldab inimest tuvastada isikut tõendava dokumendi ja veebikaamera abil. Klientideks on teiste seas LHV ja Uber Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles