Tuntud Prantsuse spordipoodide kett alustab tegevust ka Baltikumis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Decathloni veebipood Suurbritannias
Decathloni veebipood Suurbritannias Foto: Kuvatõmmis veebilehest

Prantsuse sporditoodete hiid Decathlon siseneb Balti turule, alustades esmalt internetipoega, millele võivad järgnevad ka füüsilised kauplused.

Ettevõte hakkab plaanide kohaselt baseeruma Vilniuses. Seejuures ei välistata tulevikus ka laohoone rajamist Leetu või mõnda teisse Balti riiki, ega ka mitte kohalike tootmispartnerite otsimist.

«Otsime võimalusi Decathloni laiendada Leetu, Lätti ja Eestisse. Kõigepealt hakkame tegutsema veebis ja sõltuvalt tagasisidest kaalume füüsilise poe avamist,» ütles Decathlon Leedu tegevjuht Nicolas Fogola.

«Pärast tagasiside saamist otsustame millisesse linna me peakontori viime, aga praegu tundub Vilnius hea valik,» märkis Fogola. Tema sõnul ei ole ettevõttel kindlalt määratletud tähtaega Leetu ja Balti regiooni laienemise osas.

«Praegune plaan on keskkonda kompida, arutleda Leedu äriolude üle, avada veebileht ja teha tooted tarbijale kättesaadavaks. Leedu on huvitav riik, millel on positiivne hoiak spordi suhtes. See on ühtlasi Baltimaade suurim turg ja lähim Euroopa riikidele, kus me tegutseme,» ütles Fogola.

Tegevjuhi sõnul ei ole ettevõttel ka kindlaid käibeeesmärke ning konkurentsi suhtutakse positiivselt.

«Kõigil on ettevõtluses oma koht, sõltub kes su sihtgrupp on. Mida rohkem inimesi sporti teevad, seda rohkem äri me teeme. Jah, siin tegutsevad juba Sportland ja brändid nagu Nike, Adidas ja Sportsdirect. Minu kõhutunne on aga, et mida rohkem inimesi sporti tegema hakkavad, seda suuremaks kook kerkib ja me ei pea sama tükki jagama,» rääkis Fogola.

Decathloni veebilehelt ostetud kaupasid tarnitakse praegu Ühendkuningriigist, kuid Fogola sõnul võib tulevikus olla võimalik Baltikumi kesklaona kasutada Leedut.

Seejuures ei välistanud Fogola ka tootmise alustamist Leedus. «Praegu see võimalus laual ei ole, aga kui teenus, kvaliteet ja tootja on head, siis küll. Näiteks teeme koostööd Eesti ettevõttega, mis toodab aerusid. Ükski võimalus pole välistatud,» ütles Fogola.

Decathlonil on ligi 1200 poodi 28 riigis üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles